OHRID jun 2021.
OHRID 2 noćenja, autobusom

Ohrid Drevni grad, smešten na obali istoimenog jezera, je već dugi niz godina sa punim pravom centar i pravi biser turizma Makedonije. Izuzetno bogata istorija prostora današnje Makedonije se naravno oslikala i kroz istoriju Ohrida - u IX veku Ohrid je bio centar širenja hrišćanstva medju Slovenima iz kog su delovali Sv. Naum (prvi slovenski monah) i Sv. Kliment (prvi slovenski episkop), učenici velikih prosvetitelja Sv. Ćirila i Metodija. Ohrid je veoma zanimljiva turistička destinacija s obzirom na veliki broj spomenika koji se u njemu nalaze. Crkve Svete Sofije, Svetog Klimenta (obe sa srednjovekovnim freskama iz XIV veka) i ostaci starih turskih zidina samo su neke od znamenitosti koje treba posetiti. Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a.

OHRID JUN 2021.

Termin putovanja: 10.06. - 13.06.2021.

(autobuski prevoz i 2 noćenja sa doručkom)

 

Program putovanja:

1. dan - 10.06. BEOGRAD – MLADENOVAC – OHRID

Polazak iz Beograda u 22:00h, sa Steco point-a. Putovanje do Mladenovca radi skupljanja putnika i nastavak putovanja ka Ohridu sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2. dan - 11.06. OHRID – OBILAZAK GRADA - KRSTARENJE

Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim obilazak sa vodičem starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima ( crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava, Sv. Jovan Kaneo, amfiteatar... ). Fakultativni odlazak na krstarenje. Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan - 12.06. OHRID - MANASTIR SVETI NAUM – OHRID

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet.Na putu do manastira poseta Biljaninih izvora ,a zatim i muzeja na vodi poznatog i kao Zaliv kostiju. nastavak putovanja ka Manastiru Svetog Nauma koji je izgrađen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero, okolne planine i izvor i crkva Svete Petke. Uživanje u raskošnoj lepoti paunova kojih ima puno u kumpensi Svetog Nauma. Poslušati i pomoliti se nad grobom Svetog Nauma i čuti “otkucaje srca”. Nakon fakultativnog obilaska Sv. Nauma, u poslepodnevnim časovima povratak na Ohrid, slobodno vreme i noćenje.             

4. dan - 13.06. OHRID -SKOPLJE- MLADENOVAC-BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Skoplje. Razgledanje Makedonske prestonice i kraće slobodno vreme u centru grada. Mogućnost da prošetate starom čaršijom i uživate u Makedonskoj gastronomiji. Polazak za Beograd. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na granični m prelazima.
Kraj programa.

PAKET ARANŽMAN PO OSOBI 79e

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

NAČIN PLAĆANJA:

FAKULTATIVNI IZLETI:

NAPOMENE:

DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Lična karta ili pasoš.

OPŠTE NAPOMENE I INFORMACIJE PUTOVANJA:

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, licenca OTP 508/2020 kategorija licenca A10 izdata od Agencije za privredne registre od 18.12.2020. godine. Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj NV0012157-00765 osiguravača Triglav Osiguranje, koja važi od  25.11.2020.

Program broj 1 od 13.05.2021.