Vila Mango

 

Vila Mango se nalazi u Starom gradu na samoj obali jezera i nudi komforne sobe i apartmane, idealne za razonodu turista koji žele da se opuste, okružena predivnom prirodnom i neverovatnim pejzažem.

Svi apartmani su ukusno uređeni i mogu da prime 2-4 osobe. Pogodnosti uključuju etažno grejanje, klima uređaj, mini frižider, kablovska TV, kupatilo, Vi - Fi. 3 sobe imaju francuski ležaj i balkon, dok velike stan ima dugačku terasu sa predivnim pogledom na jezero. Apartmani se nalaze iznad popularnog kluba Kadmo.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • 3 noćenja u izabranom smeštaju,
  • Prevoz modernim turističkim autobusima  (KLIMA, WC, TV, VIDEO)
  • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Fakultativne izlete.
  • Boravišnu taksu ( 1 eur dnevno po osobi ) i plaća se u agenciji.
  • Putničko i zdravstveno osiguranje.
Rezervišite ponudu

 

DOČEK NOVE GODINE

O H R I D 

30.12.2021 - 03.01.2022.

6 DANA - 3 NOĆENJA 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN (30.12.2021.) MESTO POLASKA -  Polazak iz Niša sa parkinga Građevinsko-arhitektonskog fakulteta oko 23h. Noćna vožnja prema Ohridu sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavaljanja graničnih formalnosti.

2.DAN (31.12.2021.) OHRID- DOČEK NOVE GODINE  - Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u izabrane sobe/apartmane. Nakon smeštanja putnika, razgledanje grada: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv.Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima. Povratak u smeštaj i spremanje za proslavu Nove Godine! Organizovan doček Nove Godine u jednom od najpoznatijih klubova ili restorana na Ohridu. Noćenje.

3.DAN (01.01.2022.) OHRID – KRSTARENJE JEZEROM - Slobodno vreme. FAKULTATIVNO : krstarenje jezerom uz muziku naših Dj-eva  (jedinstvena prilika da sa jezera vidite sve lepote Starog grada). Nakon krstarenja organizacija dnevne žurke, a zatim uveče, organizovana repriza Novogodišnje večeri u jednom od najpoznatijih klubova ili restorana na Ohridu. Noćenje.

4.DAN (02.01.2022.) OHRID – SVETI NAUM - Fakultativni obilazak manastira Sveti Naum. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama,  čućete otkucaje srca iz kovčega Svetog Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Svete Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene Ohridskim biserima. Nakon povratka spremili smo dnevnu žurku. Vraćamo se u smeštaj, kratak predah i nastavlja se Goodbye Party u obližnjem klubu! Noćenje.

5.DAN (03.01.2022.) OHRID – SRBIJA - Napuštanje izabranog smeštaja u jutarnjim časovima. Slobodno vreme. Polazak za Niš u poslepodnevnim časovima. 

6.DAN (04.01.2022.) SRBIJA – Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče). Kraj programa.

 

VILA MANGO

Vila Mango se nalazi u Starom gradu na samoj obali jezera i nudi komforne sobe i apartmane, idealne za razonodu turista koji žele da se opuste, okružena predivnom prirodnom i neverovatnim pejzažem. Svi apartmani su ukusno uređeni i mogu da prime 2-4 osobe. Pogodnosti uključuju etažno grejanje, klima uređaj, mini frižider, kablovska TV, kupatilo, Vi - Fi. 3 sobe imaju francuski ležaj i  balkon, dok veliki stan ima dugačku terasu sa predivnim pogledom na jezero. Apartmani se nalaze iznad popularnog kluba Kadmo.

TIP SOBE

1/2 soba

1/3 soba

1/4 std

1/5

1/6

1/7

CENA

99 €

95 €

95 €

/

/

/

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

- Smeštaj u izabranom objektu na bazi 3 noći (najam);

- Prevoz autobusima visoke turističke klase ( KLIMA, TV, DVD ) na relaciji prema progamu;

- Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča;

- Dnevne žurke navedene u programu;

- Usluge predstavnika agencije i organizaciju putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- Doček u izabranom restoranu, kafiću ili diskoteci;

- Fakultativne izlete (cene posebno navedene u programu);

- Polisu putno-zdravstvenog osiguranja;

- Boravišnu taksu ( 1e dnevno )

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

- obilazak manastira Sv. Naum –5€    

- krstarenje jezerom –5€  

- izlet do Struge –5€

DOPLATE ZA POLASKE IZ:

*Novog  Sada – 20€ ( broj osoba za raelizaciju transfera je min 8)

*Za polazak iz Beograda 10€ (minimum putnika 25).

*Duž auto puta – 10€                                                                              

PREVOZ (za putnike koji koriste samo uslugu prevoza):

•Cena povratne karte (odrasla osoba) za polazak iz Niša  30€        

 •Cena povratne karte (odrasla osoba) za polazak Beograda  40€                                                           

 •Cena povratne karte (dete 2-7 god.) za polazak iz Beograda 35€ i  Niša  25€         

 •Deca koja imaju manje od 2 god. ne placaju prevoz (nemaju svoje mesto)                                      

 •Cena karte (bez obzira na godine) u jednom prvcu za polazak iz Beograda 35€ i  Niša  25

POPUSTI I DOPLATE:

- umanjenje za sopstveni prevoz iznosi 20€ po osobi,   

- rezervacija mesta u autobusu se doplaćuje 10 eur,   

- dete od 0 do 2 godine besplatno, nema sopstveni krevet i sedište u autobusu,       

 - dete od 2 do 7 godina 30% popusta u pratnji dve odrasle osobe u istoj sobi, dete  koristi pomoćni  ležaj i  ima svoje sedište u autobusu,                                                                                                            

- dete od 2 do 7 godina 50% popusta na zajedničkom ležaju u pratnji dve odrasle osobe,                        

- u slučaju da putnik koristi sopstveni prevoz  ukupna cena aranžmana se umanjuje za 20€ po osobi.

USLOVI  I NAČIN PLAĆANJA:

• 30% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana 15 dana do polaska ili  u mesečnim ratama odloženo, čekovima građana ili administrativnom zabranom, zaključno sa 15.04.2022. po srednjem kursu NBS na dan deponovanja čekova (15 dana pre početka putovanja).

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimun za izvođenje fakultativnih izleta je 20 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino–partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimun za izvođenje fakultativnih izleta je 20 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino–partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakutativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti, kao i radnog vremena svih lokaliteta i tržnih centara za vreme praznika, koji će svakako biti naknadno provereni i utvrđeni i u skladu sa tim Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja održavanja svih fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

 U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

NAPOMENE VEZANE ZA RASPORED SEDENJA U AUTOBUSU: Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice, kao i vreme uplate. Ukoliko putnik želi rezervaciju određenog sedišta može je izvršiti prilikom rezervacije aranžmana, uz doplatu od:

•10 € po osobi 

UPUTSTVA I NAPOMENE:

• Molimo Vas da pažljivo pre prijavljivanja potražite i proučite Opšte Uslove Putovanja organizatora. 

• Molimo da uzmete u obzir da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja, ne rade i postoji mogućnost izmene redosleda pojedinnih sadržaja u programu.

• Putnicima koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucijama, savetujemo da se putem interneta informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. 

• Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administativni troškovi organizatora putovanja, hotela, autobuskog prevoznika i sl. te otkaz putovanja bez obzira na razlog otkazivanja povlači i nadoknadu tih trokova a oni su shodno datumu otkazivanja po tabeli iz Opštih uslova putovanja.

* U apartmane se ulazi prvog dana boravka od 12.00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09.00 časova. Gosti ulaze u očišćenu i spremljenu smeštajnu jedinicu, ali su u obavezi da tokom boravka sami vode računa o higijeni iste i da je prilikom napuštanja ostave u stanju u kome su je primili. Smeštajne jedinice po pravilu nisu opremljene peškirima, sapunima. 

* Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.

* VAŽNO: U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.

* Svi putnici državljani Republike Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma mogu putovati bez viza u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU.

VAŽNO: Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja,... ne rade. 

* Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena moraju posedovati VIZU. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika starih plavih pasoša i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Oštim uslovima putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

Neophodna je viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu tj. ako u pasošu stoji da je izdat od strane MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA.

* Putnik je u obavezi da prilikom prijave za putovanje prijavi svoje puno ime, prezime i datum rođenja onako kako je upisano u pasošu (Odnosi se na devojačko prezime, skraćene oblike imena i sl., slovo dj ili đ). Pogrešno prijavljen podatak biće unet u vaučer za hotel i druga putna dokumenta i može prouzrokovati probleme putniku u nastavku putovanja kod pograničnih ili aerodromskih službi, kao i u samim hotelima. Molimo putnike da prilikom rezervacije aranžmana dostave kopiju prve strane pasoša i tačan kontakt telefon. 

* Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina….), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.

* Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.

* U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Objašnjenje: švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak.

* Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti  (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

* Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

* Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

* Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

*  Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.

*  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)

* Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

* Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.

* Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost. 

* Putnici se mole da se informišu o zakonu o zabrani pušenja na odabranoj destinaciji i da se striktno pridržavaju lokalnih propisa s tim u vezi!

*  Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

* Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodela soba vrši se na recepciji po dolasku. Organizator putovanja će proslediti želje i zahteve hotelu, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. 

* Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje Organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti relevantne. Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovaja ne može imati uticaja.

* Organizator putovanja ne učestvuje u organizaciji slobodnog vremena putnika na odredištu, te ni na koji način ne snosi odgovornost za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta koji su u organizaciji ino partnera. 

* Ovaj Cenovnik je rađen prema lokalnoj kategorizaciji i klasifikaciji hotela zemlje odredišta.

Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, Organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). VAŽNO Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice.

* Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

Organizator putovanja zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

* U slučaju promena na monetarnom tržistu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, kao i izmene programa putovanja, spajanja sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pred put. 

*  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

*  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

* Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.

* Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. I moguće je izvršiti realizaciju programa uz manji broj prijavljenih putnika uz doplatu ili spajanja sa drugom agencijom.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavni deo prijave putovanja.