Autobuski prevoz

2 nocenja

Privatni smeštaj - Hotel 3*

30.04.- 03.05.2021.

PRVOMAJSKI URANAK I VASKRS NA OHRIDU
OHRID, 4 dana autobusom 

Ohrid je grad - spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava). Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjovekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX veka .

 

OHRID

PRVOMAJSKI URANAK - VASKRS

Termin putovanja: 30.04- 03.05.2021.

(4 dana, 2 noćenja)

Program putovanja:

Prvi dan - 30.04.2021. - Veliki Petak

Polazak iz Zrenjanina u 21h sa parkinga Kristalne Dvorane . Putovanje do Novog sada, skupljanje putnika na parkingu kod Lokomotive , zatim nastavljamo put preko Indjije , Stare i Nove pazove , Batajanice do Beograda gde je planirano skupljanje putnika kod Steco point-a.  Voznja dalje sa skupljanjem putnika duž Auto puta, iz Niša, Leskovca i Vranja. Nastavak putovanja dalje ka Ohridu sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

Drugi dan - 01.05.2021. - Velika Subota

Dolazak na Ohrid u jutarnjim satima i smeštanje u sobe/privatan smestaj ili hotel . Uranak  ćemo provesti na najlepši mogući način uz obilazak grada: Radionica hartije, crkva Sv.Sofije, crkva Sv.Jovana Kanea, Plaošnik, rano hrišćanska bazilika, crkva Sv.Klimenta i Pantelejmona, Samuilova tvrđava, crkva Sv.Bogorodice Perivleptos, antički amfiteatar itd. A za Praznik rada ne sme izostati ni fakultativno krstarenje Ohridskim jezerom. Povratak u smeštaj i spremanje za druzenje u nekom od kafica i restorana . Noćenje.

Treći dan - 02.05.2021. - Vaskrs/Nedelja

Nakon jutarnjeg čestitanja Uskrsa i tucanja jajima, fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima ispunicemo dan dobrom atmosferom i druzenjem . Noćenje.

Četvrti dan - 03.05.2021.  - Prvi dan Vaskrsa/Ponedeljak

Napuštanje smeštaja i polazak za Srbiju u prepodnevnim časovima (oko 10:00h). Obilazak Skoplja: Dušanov most na Vardaru, tvrđava Kale, Mustafa-Pašina Džamija, Stari Bazar. Polazak za Niš/Beograd/Novi Sad-Zrenjanin u poslepodnevnim časovima. Dolazak u Niš/Beograd/Novi Sad posle ponoći.

 

 

CENA ARANŽMANA:

 U privatnom smestaju 79 € po osobi

Za first minute uplate do 01.04.2021- 75 eura

U Hotelu sa 3* 89€

( Nema first minut za hotel)

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema)
 • smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/3 sobama na bazi noćenja sa doručkom
 • panoramsko razgledanje Ohrida u pratnji vodiča
 • usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja
 • troškove organizacije putovanja

 CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Boravišnu taksu – 1€ po noćenju (plaća se u agenciji).
 • Individualne troškove putnika
 • Usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – agencijom ino partnera.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije

  FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Obilazak manastira svetog Nauma 10 € (minimum 20 osoba)
 • Krstarenje 5 € (minimum 20 osoba)

 NAPOMENE:

 • Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
 •  Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima.
 • Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.
 • Program rađen na bazi 40 putnika.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

OPŠTE NAPOMENE I INFORMACIJE PUTOVANJA:

 • napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 • mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. ostavljanje vrednih stvari u autobusu nije preporučljivo, jer prevoznik ne odgovara za iste! u slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.  Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Clock travel licenca OTP 508/2020 kategorija A 10 koja važi od 18.12.2020. Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 470000045878 osiguravača Triglav Osiguranje, koja važi od 25.11.2020.