Zanzibar

 

Šta ako vam kažemo da tamo negde postoji mesto gde ljudi žive potpuno bezbrižno, i gde se život udiše punim plućima. Malo ostrvo na istoku Afrike, samo po sebi zvuči nestvarno i egzotično. Otkriti sve skrivene tajne ovog mesta, naučiti sve ono što vekovi prikrivaju, upoznati neverovatne ljude, a usput se kupati u nestvarnim vodama Indijskog okeana, uživati na neverovatnim plažama, probati fenomenalne ukuse, osetiti čudesne mirise i čuti jednostavne ali magične zvuke, to je iskustvo samo po sebi koje se ne propušta. Vodimo vas na Zanzibar – raj na zemlji! Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

 

TERMIN PUTOVANJA: 25.09.2019.

Program putovanja:

1. DAN: Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Zanzibar sa presedanjem u Istanbulu.

2. DAN: Tropski raj

Slećemo na Zanzibar, glavni grad istoimene autonomne pokrajine, završavamo carinske formalnosti i odlazimo u hotel u Stone Town-u. Posle smeštanja i odmora u popodnevnim satima nas očekuje upoznavanje sa Stountaunom (Stone Town) staro gradsko jezgro grada Zanzibara koji se od 2000.  godine nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine. Obilazimo Anglikansku katedralu, crkvu Svetog Josifa, džamije, hindu hramove, staru tvrđavu, palatu čuda, sultanovu tvrđavu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet na Prison Island (Changuu ostrvo) – ostrvo na kojem se nalazi stari kolonijalni zatvorski kompleks u kojem su nekada bili zatočeni robovi i zarobljenici. Srećom taj mračni deo istorije je davno završen i danas ćemo uživati u prelepim plažama na ostrvu i imati prilike da se igramo, hranimo i mazimo džinovske kornjače koje su još u 19. veku stigle sa Sejšela, a neke od njih stare su i preko 100 godina. Ostrvo se nalazi severno od Stountauna i do njega ćemo doći brodom. Vraćamo se u smeštaj. Noćenje.

3. DAN: Morski safari

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet na ostrvo Kwale odnosno izlet poznatiji još i kao Morski safari (Blue Safari) – celodnevni izlet na kojem obilazimo prelepe peščane sprudove, kupamo se i ronimo na najlepšim lokacijama, uživamo u nestvarnim ukusima tropskog voća i morskih specijaliteta.Vraćamo se u smeštaj. Noćenje.

4. DAN: Zašto je Zanzibar ostrvo začina?

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili obilazak Farme začina u srcu ostrva, prelepo iskustvo, gde se jednostavno se izgubite u intenzitetu mirisa i ukusa, videćemo kako koja biljka raste,proba se kokosova voda, jackfruit, passion fruit i mnogo egzotičnih ukusa. Tu je i prilika za direktnu kupovinu začina i naravno fotografisanje, kao i svuda i uvek na ovom putovanju. Imaćemo i priliku da probamo lokalni specijalitet zvani “pilau”, kao i neke od začina koji se koriste u svakodnevnoj ishrani. Vraćamo se u smeštaj. Noćenje.

5. DAN: Đozani šuma/Jozani forest i Paje

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet Jozani šuma i Paje plaža. Divna šetnja sa vodičem kroz najveću šumu na ostrvu (50km2) i informacijama o biljkama i životinjama u ovoj zaštićenoj šumi, takođe ćemo videti i vrstu majmuna koji živi samo ovde Crveni kolobos majmuni, simpatični su,mogu se lepo fotkati, ne savetuje se kontakt da se ne bi ometali. Poseban deo je i šuma Mangrova,posebnog drveća sa zanimljivim i jakim korenjem, u močvarnom području (ovde nema komaraca jer je voda slana- okeanska). Nakon obilaska šume odlazimo do plaže Paje, koja predstavlja jedno od najlepših mesta na ostrvu i koje je raj za kite surfere. Vraćamo se u smeštaj. Noćenje.

6 - 9. DAN: Plavetnilo Indijskog okeana

Nakon doručka očekuje nas check out iz hotela u Stone Town-u i polazak ka severu ostrva do mesta Nungwi, gde se nalaze najlepše plaže i gde ćemo uživati narednih dana. Kupamo se, surfujemo, obilazimo, istražujemo, ronimo, odmaramo na plaži. Mogućnost organizovanja dodatnih fakultativnih aktivnosti i izleta. Noćenja.

10. DAN: Opraštanje od Afrike

Posle dorucka napuštanje hotela.  Slobodno vreme do polaska na aerodrom dva sata pred poletanje. Let za Beograd sa presedanjem u Istanbulu.

 

FIRST MINUTE CENA 1360€ - VAŽI ZA PRIJAVE DO 25.07. 

Regularna cena: 1360€

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Turkish Airlines na relaciji Beograd – Istanbul – Zanzibar – Istanbul – Beograd, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 23kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smeštaj u hotelima u Stone Town-u i Nungwi-ju na bazi noćenja sa doručkom
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

 CENA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Tanzaniju (Zanzibar) (dobija se na aerodromu):  50$
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji, UNIQA putničko zdravstveno osiguranje (19-70 godina), pokriće do 15000€, cena: 1363,69rsd pokriće do 40000€ cena: 2552,81rsd.

Stone Town - Tausi Palace Hotel
Hotel u centru grada, svega 300 metara od Curio. Hotel poseduje bar, restoran i zajednicke prostorije za druzenje. Sve sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa privatnim kupatilom i satelitskom televizijom. Hotel je pokriven Wi-Fi. Recepcija radi 24h. Peace Memorial Museum je 600 metara od Tausi Palace Hotela, dok je Stara Tvrdjava 300 metara udaljena. Aerodrom je od hotela udaljen 7 km.

Stone Town - Zanzibar Hotel:
Nekoliko minuta hoda od sestrinskog hotela Tausi Palace Hotela nalazi se zanzibar hotel. U elegantnom enterijeru iz 19. veka sa autenticnim stilom Zanzibara. U okviru hotela se nalazi dvoriste sa fontanom. Sve sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. Room service i recepcija su dostupni 24h.

NUNGWI- Amman Nungwi Hotel
Hotel se nalazi uz samu plazu, poseduje bazen, bastu i bar. WiFi je dostupan u hotelu. Smesteni smo u standard sobama, svaka soba ima balkon ili terasu, sopstveno kupatilo, klimu i sef. Recepcija je dostupna 24h.

 KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

VIZE

Za ulazak na teritoriju Tanzanije (Zanzibar pripada Tanzaniji) državljanima Srbije potrebne su vize. Viza se dobija prilikom ulaska u zemlju (na aerodromu), i košta 50$. Na licu mesta popunjava se formular i potrebno je poneti fotografiju na beloj pozadini dimenzija 3,5 x 4,5. Za državljane Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije , Crne Gore i Bugarske, važe isti propisi.
Republika Srbija nema svoju ambasadu u Tanzaniji već je za Tanzaniju na nerezidencijalnoj osnovi zadužena ambasada u Etiopiji. Hrvatska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, takođe nemaju svoje ambasade. 

KORISNE INFORMACIJE
Voda na Zanzibaru nije bezbedna za piće, koristi se isključivo flaširana i izbegava se led. Takođe flaširana voda se koristi i za pranje zuba.
Što se lekova protiv malarije tiče, obavezno se konsultujte sa Vašim lekarom. Važno je znati da lekovi ne pružaju 100% zaštitu i mogu imati neželjena dejstva.
Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca.
Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.
Klima na Zanzibaru odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosečna maksimalna dnevna je 28-33C, noćna oko 16-23C), vlažnost vazduha je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odeću dugih rukava i nogavica. Kišni period traje od marta do juna, ali se kiša može javiti i u bilo koje doba godine.
Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu (u vidu roštilja ili gulaša), pirinač, povrće i voće, a na obali indijskog okeana i morske plodove i ribu. Ulična hrana se ne preporučuje (pre svega jer ovo nije područje sa tradicijom ulične hrane). Voće perite flaširanom vodom ili oljuštite.
Zanzibar je bezbedna destinacija, ali ukoliko se pridržavate određenih pravila. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću, jer se pre svega radi o siromašnim i nerazvijenim područjima. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati.
Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare ali isključivo štampane 2006. godine i mlađe.
Bankomati postoje ali nisu lako dostupni. Kartice ne možete koristiti uvek. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.
Na Zanzibaru su Vam potrebni adapteri za utičnice (tri pljosnata, kao u Velikoj Britaniji) dok je napon isti kao i kod nas 220V. Adaptere morate poneti sa sobom jer ih nije moguće nabaviti na destinaciji.

NAPOMENE:

*Zbog mogućih promena cena avionskih karata, postoji mogućnost korekcija cena aranžmana. Takođe u retkim slučajevima, zbog prebukiransoti letova postoji mogućnost pomeranja polaska za dan ili dva.

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2018. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2018. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA, I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.        
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).