Tajland - Phuket

 

Nova avantura nas očekuje! Ovog leta, krećemo u otkrivanje egzotične Kraljevine na dalekom jugoistoku Azije. Tajland je već decenijama poznat svim hedonistima širom sveta i jedna je od najposećenijih svetskih destinacija. Naš put ovog puta, vodi nas na Puket (Phuket), ostrvo nadaleko poznato po prelepim plažama, fenomenalnom noćnom životu, urbanom, živopisnom i kosmopolitskom duhu, i po tome što ovo ostrvo nikada ne spava. Raj za hedoniste u kojem vam ni jednog trenutka neće biti dosadno. Od uživanja na predivnim plažama, u preukusnoj hrani, bezbrojnim aktivnostima pa sve do fenomenalnog noćnog života, Puket je kao stvoren da pomeri svako čulo svih hedonista. Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

 

TERMIN PUTOVANJA: 01.02.2019.

Program putovanja:

1. DAN: Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Puket sa presedanjem u Dohi (broj leta QR 0232).

2. DAN: Ostrvo iz snova

U jutarnjim časovima slećemo na Puket, fenomenalno ostrvo u koje ćete se zaljubiti istog trena. Transfer do smeštaja. Upoznavanje sa ovim prelepim ostrvskim rajem i priprema za uživanje. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN - 08. DAN: Tropski raj

Vreme za uživanje! Sunčanje na najlepšim plažama, kupanje u nestvarno kristalnom moru, uživanje u preukusnoj morskoj hrani i preslatkom voću, ispijanje koktela, najdivniji zalasci sunca, fakultativni obilasci ostrva i otkrivanje skrivenih plaža i lepota ovog fenomenalnog ostrva, vožnje brodićima, ronjenje, surfing, noćni život, žurke, hedonizam doveden do savršenstva. Sve na Puketu predodređeno je uživanju. Noćenje.

9. DAN: Poslednji dan u raju

Slobodno vreme do polaska na aerodrom dva sata pred poletanje. Opraštamo se od Puketa u nadi da ćemo se ponovo vratiti. Let za Beograd sa presedanjem u Dohi (broj leta QR 0231).

10. DAN - Kraj avanture

U jutarnjim časovima stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

 

REGULARNA CENA – 1129€

CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Puket – Doha – Beograd, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 32kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smeštaj u vili i rizortu na bazi 7 noćenja na bazi ALL INCLUSIVE usluge
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Kraljevinu Tajland (40€ za državljane Srbije, Crne Gore, Hvatske i BiH, 50€ za državljane Bugarske i 60€ za državljane Makedonije)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji.

Aochalong Villa Resort and Spa
Smešten duž plaže u zalivu Čalong, rizort i spa centar Aochalong Villa nudi sobe uređene u azijskom stulu sa besplatnim bežičnim internetom i pogledom na vrt, na bazen ili na more. Objekat poseduje veliki bazen tipa infiniti sa pogledom na more. Gostima su na raspolaganju i tradicionalne tajlandske masaže. Sobe i vile nude klasičan drveni nameštaj i balkon. Pored toga sadrže sef, mini-bar i frižider. Vile uključuju odvojen dnevni boravak i trpezariju.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete! 

KORISNE INFORMACIJE

VIZE

Za ulazak na teritoriju Kraljevine Tajland državljanima Srbije potrebne su vize. Vize se dobijaju u počasnom konzulatu Tajlanda u Beogradu od 01. Avgusta 2017. godine, a postoji i mogućnost da vam agencija pribavi vizu (mesec dana pred put). Tajlandska viza iznosi 40€ za jedan ulazak u trajanju od 2 meseca. Za državljane  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije , Crne Gore i Bugarske, važe isti propisi.
Voda sa česme ne preporučuje se za piće. Obavezno kupujte flaširanu vodu i koristite je za pranje voća.
Vakcinacija protiv tropskih bolesti nije obavezna. Preporuka je da se posavetujete sa svojim lekarom. Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje.
Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.
Klima u Tajlandu odlikuje se visokim tropskim temperaturama u letnjem period (prosečna maksimalna dnevna je od 27 do 38C).  Na severu zemlje, vlažnost vazduha je znatno manja nego na jugu i klima je blaža. Savetujemo da ponesite što manje garderobe, usluge pranja odeće su jako povoljne i dostupne. Nosite laganu odeću zbog visokih temperatura. Ponesite i neku garderobu dugih rukava I nogavica, jer noći na severu zemlje znaju biti hladnije, a dugi rukavi i nogavice potrebni su Vam i prilikom obilaska hramova i drugih kulturno istorijskih spomenika. Krajem jula, broj kišnih dana se smanjuje, da bi se ponovo povećao krajem avgusta.
Tradicionalna ishrana je poprilično raznovrsna, pretežno obuhvata pirinač, piletinu, govedinu, povrće, voće, nudle i dosta začina. Ulična hrana je potpuno bezbedna, jeftina i jako ukusna.

Tajland je generalno bezbedna i mirna destinacija. Ne preporučuje se samostalno kretanje periferijama gradova naročito noću. Zbog povećanog broja džeparoša povedite računa o svojim ličnim stvarima.  Korišćenje opojnih droga je strogo zabranjeno i kažnjava se zatvorskom kaznom. Na putovanju u Tajland sa sobom možete nositi i evre i američke dolare.
Bankomati postoje i nalaze se skoro svuda, a kartice možete koristiti u većini prodavnica, restorana i kafića. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane. 
Strujni napon u Tajlandu potpuno je isti kao i kod nas 220V.

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2018. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2018. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.         
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA) .