SOLUN

 

Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.

 

Rezervišite ponudu

PRVOMAJSKI PRAZNICI

SOLUN

27.04.-02.05.2018

Program putovanja:

1. dan 27.04.  Polazak za Solun u večernjim satima. Noćna vožnja preko Leskovca,Vranja i dalje preko Makedonije, sa usputnim zadržavanjem radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan. 28.04.  Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. Razgledanje grada: crkva Svetog Dimitrija, Aristotelov trg, spomenik Aleksandra Makedonskog, Bela kula. Smeštaj u hotel od 14h. Fakultativni odlazak do shopping centra Cosmos, slobodno vreme za shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan. 29.04.  Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog  izleta  na Meteore  (Neverovatne kamene kule manastira Meteori ili „viseće stene“ su nastale povlačenjem mora pre 30 miliona godina. Prvi religiozni objekti se javljaju 985. godine, kada jednu od mnogobrojnih pećina naseljava monah po imenu Varnava. Velika je tajna i nepoznanica kako su se prvi monasi popeli na tu visinu i počeli da grade manastir.U prošlosti se do manastira moglo stići jedino u mreži  koja je čekrkom spuštana i podizana. Tokom 1920. godine, za vreme obnove manastira uklesana su stepenice kako bi manastiri postali pristupačniji i materijal se lakše preneo do njih. Danas se manastirska bratstva uvećavaju a mnogobrojnim posetiocima je omogućen pristup u ograničen deo manastirskog kompleksa. Ulaznice u manastire naplaćuje Grčka Nacionalna Turistička Organizacija i iznosi 3€,  prilog se može ostaviti po ulasku u manastir..).Uspit  je planirana poseta radionici ikona u Kalambaki kraći predah i kupovina suvenira, Nastavljamo put prema Metorima gde je predviđen obilazak manastira Velika Meteora-Preobraženje. Predviđeno zadržavanje oko 3 sata. U povratku je predviđena pauza za ručak u Kalambaki (ručak nije uračunat u cenu aranžmana) i obilazak crkve Sv. Petke u klancu Tembi. Povratak u Solun. Slobodno veče. Noćenje.

4. dan. 30.04. Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti u gradu ili fakulativni odlazak do Jerisosa, odlazak do manastira Kakovo. Manastir Kakovo, nalazi se na oko 5 km od Jerisosa i relativno blizu luke Uranopolis odakle polaze trajekti za Svetu Goru. Metoh Kakovo je imanje koje se prostire na velikoj površini i koje je svojevrsna radionica za manastir Hilandar. Naime, na Kakovu iako postoji manastir i monaški život, fokus rada je na opskrbljivanju Hilandara. Kakovo je zaista lepo mesto, tik pored regionalnog puta, okružen šumarkom. U njemu su dva konaka , crkva i crkvena prodavnica sa knjižarom. Ima nekoliko radionica i kuća za stanovanje  stalnih stanovnika metoha. Pre nekoliko godina je izgrađen i ribnjak,  a tu je i maslinjak. Dozvoljen je pristup ženama  i metoh je generalno otvoren za posetioce. Nakon obilaka manastira, povratak u Solun. Noćenje.

5. dan. 01.05. Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 16h.Odlazak na srpsko vojničko groblje Zejtinlik, polazak za Srbiju. Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima 02.05.2018.

 

Hotel

Aegeon 3*

1/2

1/3

Beograd

129€

119€

Jagodina-Pojate

119€

109€

Niš-Leskovac

99€

89€

Vranje

89€

85€

 

 

 

 

 

 

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 •  prevoz autobusima turističke klase na relaciji po programu,
 •  smeštaj u izabranom hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom
 •  usluga turističkog vodiča,
 • panoramsko razgledanje grada,
 • obilazak Zejtinlika,
 • organizacioni troškovi.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • ulaznice za lokalitete predviđene programom,
 • odlazak u tržni centar Cossmos – 5€
 •  izlet do Meteora 20€
 • izlet do Jerisosa i obilazak manastira Kakovo - 15€
 • međunarodno zdravstveno osiguranje.

-Minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika.
-Doplata za 1/1 sobu je 50% od cene dvokrevetne sobe
-Deca od 2-12god imaju popust od 50% u pratnji dve punoplative osobe (imaju sedište u autobusu, koriste zajednički ležaj)
 Umanjenje za sopstveni prevoz je 15€

NAČIN PLAĆANJA:
- 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre početka putovanja,
- 30% prilikom rezervacije, ostatak na rate, administrativnom zabranom ili čekovima do  avgusta 2018god.
- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Aik banke na dan uplate.

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

Opis hotela:
Hotel Aegeon 3* je hotel iz grupe hotela Aegeon Group i nalaze se u samom centru Soluna. Na centralnoj lokaciji u Solunu, u blizini Aristotelovog trga, hotel Aegeon nudi kompletno opremljen smeštaj, u blizini glavnih gradskih atrakcija. Aegeon nudi veliki izbor ukusno uređenih soba svaka od njih ima moderno kupatilo i frižider za rashlađivanje pića. Odlična centralna lokacija čini hotel Aegeon idealnim izborom za putnike koji žele peške da obiđu arheološka nalazišta u gradu. U blizini ima puno barova i restorana. 

NAPOMENA: za putovanje u Grčku je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.
VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU.
Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 60 osoba. Agencija zadržava pravo spajanja grupa sa drugim organizatorima putovanja. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, licenca OTP 27/2014 izdata od Agencije za privredne registre od 12.03.2014. godine. Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 30000005381 osiguravača Milenijum Osiguranje, koja važi od 25.01.2018. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.