odlazak u tržni centar Cossmos – 5€

izlet do Meteora 20€

SOLUN 

 

Solun je jedan od najstarijih gradova Evrope,a drugi po veličini grad u Grčkoj, Solun će vas sigurno osvojiti svojom bogatom kulturnom tradicijom, očiglednom bliskošću sa našim krajevima i šarmom Mediterana. Ovaj grad na moru, pronađen 316.godine p.n.e. bio je oblast Aleksandra Velikog, glavni grad severne pokrajine Makedonije. Danas je to grad koji odiše kulturom, istorijom i muzikom, koji će svojim romantičnim, uskim uličicama pokraj mora sigurno pronaći put i do Vašeg srca.

Rezervišite ponudu

8. MART

SOLUN

08.03.2018. - 12.03.2018.

5 DANA - 2 NOĆENJA

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN (08.03.2018.) – MESTO POLASKA – Polauzak za Solun u večernjim satima. Noćna vožnja preko Leskovca, Vranja I dalje preko Makedonije, sa usputnim zadržavanjima radi odmora I graničnih formalnosti.

2. DAN (09.03.2018.) SOLUN – Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. Razgledanje grada: crkva Svetog Dimitrija, Aristotelov Trg, spomenik Aleksandra Makedonskog, Bela kula. Smeštaj u hotel od 14h. Fakultativni odlazak do shopping centra Cosmos, slobodno vreme za shopping. Povratak u hotel.

3. DAN (10.03.2018.)  SOLUN – METEORI - Doručak.  Polazak na  Fakultativni  izlet  na Meteore  (Neverovatne kamene kule manastira Meteori ili „viseće stene“ su nastale povlačenjem mora pre 30 miliona godina. Prvi religiozni objekti se javljaju 985. godine, kada jednu od mnogobrojnih pećina naseljava monah po imenu Varnava. Velika je tajna i nepoznanica kako su se prvi monasi popeli na tu visinu i počeli da grade manastir. U prošlosti se do manastira moglo stići jedino u mreži  koja je čekrkom spuštana i podizana. Tokom 1920. godine, za vreme obnove manastira uklesana su stepenice kako bi manastiri postali pristupačniji i materijal se lakše preneo do njih. Danas se manastirska bratstva uvećavaju a mnogobrojnim posetiocima je omogućen pristup u ograničen deo manastirskog kompleksa. Ulaznice u manastire naplaćuje Grčka Nacionalna Turistička Organizacija i iznosi 3€,  prilog se može ostaviti po ulasku u manastir..). Uspit je planirana poseta radionici ikona u Kalambaki kraći predah i kupovina suvenira, Nastavljamo put prema Metorima gde je predviđen obilazak manastira Velika Meteora-Preobraženje. Predviđeno zadržavanje oko 3 sata. U povratku je predviđena pauza za ručak u Kalambaki (ručak nije uračunat u cenu aranžmana) i obilazak crkve Sv. Petke u klancu Tembi.  Povratak u Solun.
4.DAN(11.03.2018)
– SOLUN– Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrme do 16h. Odlazak na srpsko vojničko groblje Zejtinlik. Polazak za Srbiju
5. DAN (12.03.2018.) SRBIJA – NIŠ - Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima.

 

 VRANJELESKOVACNIŠ

JAGODINA

KRUŠEVAC

BEOGRAD

KRAGUJEVAC

1/269€75€79€85€95€
1/369€69€69€79€89€

 

 

 

 

 

ARANŽMAN SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU

AIK BANKE NA DAN UPLATE.

USLOVI  I NAČIN PLAĆANJA:

·  30% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana do polaska ili  u mesečnim ratama odloženo, čekovima građana ili administrativnom zabranom, zaključno sa 15.04.2018. po prodajnom kursu Aik banke na dan deponovanja čekova (10 dana pre početka putovanja).

POPUSTI I DOPLATE:

POPUSTI:

- 1 dete od 2-10 godina u 1/2, 1/3 ili 1/4 sobi: ostvaruje popust od 40% (ima sedište u autobusu, nema krevet u hotelu);

- 1 dete od 2-10 godina u 1/2, 1/3 ili 1/4 sobi: ostvaruje popust od 10% (ima sedište u autobusu, ima krevet u hotelu);

- dvoje dece od 2-10 godina u 1/3 sobi: ostvaruju popust od po 25% (imaju sedišta u autobusu, dele krevet u hotelu);

- dvoje dece od 2-10 godina u 1/4  sobi: ostvaruju popust od po 10% (imaju sedišta u autobusu, ima krevet u hotelu);

UMANJENJE ZA SOPSTVENI PREVOZ - 10 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

·         prevoz autobusima turističke klase na relaciji po programu,

·         smeštaj u hotelu Telioni 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom,

·         usluga turističkog vodiča

·         panoramsko razgledanje grada sa obilaskom Zejtinlika,

·         organizacioni troškovi.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

·         ulaznice za lokalitete predviđene programom,

·         odlazak u tržni centar Cossmos – 5€

·         izlet do Meteora 20€

·         međunarodno zdravstveno osiguranje.

Minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika.

Doplata za 1/1sobu je 50% od cene dvokrevetne sobe.

Deca 2-12god imaju  popust od 50% u pratnji dve punoplative osobe (imaju sedište u autobusu, koriste zajednički ležaj).

Polazak iz Beograda – 20:00h parking preko puta buvljaka, blok 42 na Novom Beogradu;

Polazak iz Niša - 23:00h  parking kod supermarketa "Tempo;

*Mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima duž autoputa Beograd-Niš.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimun za izvođenje fakultativnih izleta je 20 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino–partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakutativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti, kao i radnog vremena svih lokaliteta i tržnih centara za vreme praznika, koji će svakako biti naknadno provereni i utvrđeni i u skladu sa tim Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja održavanja svih fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

NAPOMENE VEZANE ZA RASPORED SEDENJA U AUTOBUSUPotpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice, kao i vreme uplate. Ukoliko putnik želi rezervaciju određenog sedišta može je izvršiti prilikom rezervacije aranžmana, uz doplatu od: 10 € po osobi

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, licenca OTP 27/2014 izdata od Agencije za privredne registre od 12.03.2014. godine. Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 30000001275 osiguravača Milenijum Osiguranje, koja važi od 25.01.2017. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.