AZURNA OBALA

 

NICA se nalazi u regionu Provansa-Alpe-Azurna obala, na Azurnoj obali (La Cote d`Azur). Najveće je naselje Rivijere, i 5. grad u Francuskoj po veličini, a 2. na francuskoj sredozemnoj obali, iza Marseja. Nica je administrativni, poslovni i kulturni centar Azurne obale. Veoma je značajna turisticka destinacija, 2. je grad u Francuskoj po veličini smeštajnih kapaciteta, sa 4500 m plaža, najposećeniji je grad Rivijere i 2. u Francuskoj po učestalosti turističke posete, posle Pariza. Ima preko 200 hotela i 15.800 apartmana. Na samoj obali Sredozemnog mora, Nica ima veoma pogodnu klimu tokom cele godine. Azurna obala je leti svežija nego njeno kopneno zalede a zimi prilicno topla, po pravilu sa pozitivnim temperaturama vazduha, pa su cak i tokom zimskog perioda bašte i terase kafea u Nici prepune gostiju.

Smeštena je u "Zalivu andela", na ušcu reke Pajon u Sredozemno more. Reka Pajon deli grad na dva dela: stari - istocni i novi - zapadni deo. Krase je brojni istorijski spomenici, iz grckog, rimskog, srednjevekovnog, renesasnog i baroknog doba.

 

AZURNA OBALA

ĐENOVA- SANREMO-MENTON-MONTE KARLO- KAN-NICA

HOTEL BELVEDERE 3* U PEŠAČKOJ ZONI SANREMA

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan 27.04. Polazak u ranim popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji  sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti.

2. dan 28.04. ĐENOVA- ANTIB – Dolazak u Đenovu u popodnevnim časovima.Obilazak Đenove: Trg Ferara, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, pogled na stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svetu, koji još uvek radi), kuća Kristofera Kolumba… Nakon obilaska slobodno vreme. Nastavak putovanja do Antiba. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan 29.04. ANTIB – KAN – NICA - EZE – Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta do Kana i Kneževine Monako ( odlazak u Kan, obilazak Filmske palate, Kroazetea, luke, Srpske ulice. Slobodno vreme za individualne aktivnosti… Nakon Kana polazak ka Nici, jednom od najpoznatijih i najlepših letovališta Azurne obale (razgledanje od hotela Negresko, Engleskim šetalištem, do Neptunove fonatne, slobodno vreme za individualni obilazak starog grada, gradske pijace, odlazak do vidikovca odakle se pruža nezaboravan pogled ma zaliv Anđela i čitav grad ili šoping u najpoznatijoj trgovačkoj ulici Jean Medecin. Nakon Nice polazak ka mestu Eze živopisnim starim putem za Monako, po dolasku u Eze obilazak poznate fabrike parfema Galimard gde ćete se upoznati sa procesom izrade najpoznatijih parfemskih nota,  a i imati mogućnost da kupite originalne proizvode po pristupačnim cenema). Nakon obilaska išopinga polazak za Antibu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan 30.04.  ANTIB – MONAKO – MONTEKARLO - MENTON- Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska do Kneževine Monako i mondenskog Mentona. Dolazak u Kneževinu Monako-obilazak Kneževine, okupljanje ispred Okeanografskog muzeja, a onda pored crkve Svetog Nikole, gde su sahranjeni članovi porodice Grimaldi, šetnja ka Kneževom dvoru, pauza od petnaestak minuta na vidikovcima, a onda stazom Formule 1odlazak do Monte Karla. Obilazak trga Kazina sa čuvenom kockarnicom “Monte Carlo”. Slobodno vreme u Monte Karlu, u dogovoreno vreme polazak ka Mentonu. Dolazak u Menton (predivan, živopisni gradić u srcu limunovih zasada, na 3 km od italijansko-francuske granice, gradić koji nosi epitet “mala Nica” I jedan je od prvih turističkih mesta ove regije. Mnogobrojni vrtovi, parkovi, Zasadi limuna, bogato kulturno istorijsko nasleđe topla su preporuka  za odlazak u šetnju promenadom Sunca. Menton je inače najpoznatiji po festivalu limuna koji se ovde održava već više od 70 godina.Nakon slobodnog vremena povratak u Antib. Noćenje.

5. dan 01.05. ANTIB - SANREMODoručak. Napuštanje hotela, pakovanje stvari u autobus, polazak ka Sanremu, razgledanje grada, šetališnom zonom od Ruske crkve, pored Kazina do Ariston teatra, koji je poznat kao mesto održavanja čuvenog festival kancone. Slobodno vreme u Sanremu. U dogovoreno vreme polazak za Niš. 

6. dan 02.05.  Dolazak  u Niš u poslepodnevnim časovima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI :  149€

Za polazak iz Beograda cena se umanjuje 10€ po osobi

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • prevoz autobusom  na relaciji prema programu putovanja,
  •  smeštaj u hotelu IBIS STYLES ANTIBES 3* u Antibu, na francuskoj rivijeri  na bazi 3 noćenja sa doručkom
  •  obilazak Đenove i Sanrema
  • razgledanja po programu putovanja,
  • usluge turističkog vodiča – pratioca
  • troškove organizacije.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja
  • ulaznice i fakultativne izlete
  • individualne troškove.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Aik banke na dan uplate.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
- 30% prilikom rezervacije , ostatak na tri rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

Obilazak Kana, Nice i fabrike parfema Galimard –30€ odrasli/20 deca (2-10god)

Obilazak Monaka, Monte Karla, Mentona – 30€ odrasli/ 20 deca ( 2-10 god)

*Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

Napomena: za putovanje u EU je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju

Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, licenca OTP 27/2014 izdata od Agencije za privredne registre od 12.03.2014. godine. Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 30000005381 osiguravača Milenijum Osiguranje, koja važi od 25.01.2017. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.