PRAG

 

Prag  je glavni grad i najveći grad Češke Republike. To je jedan od najvećih gradova centralne Evrope i služio je kao glavni grad istorijske regije Češke vekovima. Ovaj magični grad mostova, katedrala, tornjeva zlatnih vrhova i crkvenih kupola, ogleda se u površini i svakako rekom Vltavom na kojoj leći više od deset vekova. U proleće - je možda jedan od najboljeg perioda da dođete u posetu, posebno u mesecu maju. Sva priroda se budi posle meseci hibernacije. Cherish atmosfera je kada se sve vrati u život. Letnji meseci - su veoma popularni kao period turističke sezone i nije ni čudo zašto. Vreme je toplo i sunčano, ali ponekad su toplotni talasi ogromni pa ljudi sa respiratornim problemima mogu imati nekih problema. Pljuskovi mogu biti češći nego bilo koja druga vremenska prilika. Sve je šareno i čili - ove dve karakteristike definišu jesen. Toplije oblačenje je “pod obavezno”, jer vetar i tmurno nebo mogu doneti nevreme na svoj način. Ipak postoje i prelepi sunčani dani koji vas bukvalno pozivaju u šetnju. Zimi Prag ima definitivno svoju magiju - ali tada može biti veoma hladno!

 

PRAG

 

                         Osmomartovski aranžman u zlatnom Pragu

 

                           6 DANA/3 NOĆENJA I AUTOBUSKI PREVOZ        

 

           14.03. -19.03.2018.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:    

1. DAN  NIŠ - PRAG - Polazak autobusa iz Niša sa parking kod “Tempa” u popodnevnim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjem na pumpama i motelima, radi preuzimanja putnika iz drugih gradova. Direktna noćna vožnja preko Budimpešte, Bratislave do Praga.

2. DAN  PRAG - HRADČANI -  Dolazak u Prag (raspored aktivnosti zavisi od vremena dolaska u grad, palnirano je da se grupa prvo smesti u hotel a onda se ide u razgledanje grada). Posle kraćeg odmora se kreće u razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča; Hradčani – praški Dvorac, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Zlatna ulica, Mala strana… (za obilazak navedenih lokaliteta ulaznice se kupuju na licu mesta kod vodiča). Staro mesto – Karlov most, bista Karla IV, jevrejska četvrt, Staromestanski trg, kula Orloj, Tinska crkva, spomenik Janu Husu, Vaclavske namesti. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN PRAG – DREZDEN - Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. FAKULTATIVNO poseta Drezdenu. Povratak u Prag u kasnijim večernjim časovima. Noćenje.

4. DAN  PRAG - KARLOVE VARI - Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. FAKULTATIVNO poseta Karlovim Varima, čuvenom češkom banjskom lečilištu, poznatom po svojih 12 termalnih izvora, proizvodnji rakije Beherovke i oblandi. U popodnevnim časpvima povratak u Prag. Slobodno veče u gradu, za one koji ostaju u gradu individualni povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN   PRAG – BRATISLAVA – NIŠ - Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja brodom FAKULTATIVNO po reci Vltavi (oko 60 min.). Nakon vožnje brodom polazak za Srbiju sa usputnim FAKULTATIVNIM obilaskom zamka Karlštajn – gotski dvorac koji je gradio Karlo IV kao mesto za čuvanje kraljevskih relikvija i blaga (slobodno vreme za one koji ne obilaze dvorac – mogu ostati u etno seli koje se nalazi na 500 m od zamka da kupe suvenirei i da probaju češku hranu u etno restoranima). Posle kraćeg odmora nastavak vožnje preko Slovačke i Mađarske sa kratkim usputnim pauzama.

6. DAN NIŠ  -  Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima. Kraj usluga.

BEOGRADJAGODINA BATOČINANIŠLESKOVAC PROKUPLJE
1/269€75€79€85€
1/369€75€79€85€

 

 

 

 

PLAĆANJE PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 4 MESEČNE RATE (bez kamate) 

(minimum za realizaciju transfera je 4 osobe)

 ARANŽMAN OBUHVATA:

·         prevoz udobnim turističkim autobusom, sa kompletnom opremom, običan ili dabldeker;

·         smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu sa 3*;

·         usluge lokalnog vodiča u Pragu, prema programu;

·         obilazak Praga u pratnji lokalnog vodiča;

·         troškovi oprganizacije i vođstva puta.

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:

·          individualne troškove;

·         doplata za 1/1 sobu u iznosu od 35 eur;

·         medjunarodno putno zdravstveno osiguranje;

·         izlet do Karlovih Vari – 25 eur;

·         izlet do Drezdena – 30 eur;

·         vožnja brodom po reci Vltavi – 15 eur;

·         dvorac Karlštajn – 18 eur.

    FAKULTATIVNI IZLETI:  Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 20 putnika).

Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

    NAČIN PLAĆANJA:  

   Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke  na dan uplate.

   Dinamika plaćanja: 30% prilikom rezervacije, ostatak u ratama do polaska ili čekovima građana ili putem administrativne zabrane do jula  bez uvećanja.

   NAPOMENA:

•   Proveriti 1 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.

•  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…).

•  Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

•  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviñenog za obilazak...) 

•  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

•  za putovanje u Češku je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

  VAŽNO:  Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno  osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju.

 Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU.

MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, licenca OTP 27/2014 izdata od Agencije za privredne registre od 12.03.2014. godine. Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 30000005381 osiguravača Milenijum Osiguranje, koja važi od 25.01.2018. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.