OHRID

 

Drevni grad, smešten na obali istoimenog jezera, je već dugi niz godina sa punim pravom centar i pravi biser turizma Makedonije. Izuzetno bogata istorija prostora današnje Makedonije se naravno oslikala i kroz istoriju Ohrida - u IX veku Ohrid je bio centar širenja hrišćanstva medju Slovenima iz kog su delovali Sv. Naum (prvi slovenski monah) i Sv. Kliment (prvi slovenski episkop), učenici velikih prosvetitelja Sv. Ćirila i Metodija. Ohrid je veoma zanimljiva turistička destinacija s obzirom na veliki broj spomenika koji se u njemu nalaze. Crkve Svete Sofije, Svetog Klimenta (obe sa srednjovekovnim freskama iz XIV veka) i ostaci starih turskih zidina samo su neke od znamenitosti koje treba posetiti. Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a.

 

Rezervišite ponudu

OHRID  1. MAJ

27.04 -02.05.2018.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN 27.04 – Polazak iz Niša u kasnim večernjim satima.Vožnja prema Ohridu udobnim autobusima preko Leskovca, Vranja i Skoplja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN 28.04 – Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u izabrane sobe/apartmane. Nakon kraćeg odmora polazimo u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13.veka. Mesto okupljanja grupe je Trg pored pristaništa, ispred spomenika Sv. Klimenta).Slobodno vreme . Noćenje.

3. DAN 29.04 – Slobodno prepodne za individualni obilazak grada i shopping ili FAKULTATIVNI odlazak do Albanije – Dobra prilika da se vidi, do skora zatvorena i zemlja  pod komunističkom diktaturom, Albanija, zemlja bogate prirode i kulturnog nasleđa. Pored Struge, idemo na granični prelaz Ćafasan i putujemo do glavnog grada Albanije, Tirane gde ćemo videti Narodni muzej, Mauzolej diktatora Envera Hodže i Etem bejovu džamiju. Imaćete sat vremena slobodno u Tirani, a onda nastavljamo prema Draču, odlazak na razgledanje Drača, jednog od najstarijih gradova Evrope. Osnovan je 627.g.b.c. i drugi je grad po veličini u Albaniji. Sa svojim kilometarski dugim plažama najatraktivnije je letovalište u Albaniji.  prošetaćemo obalom Jadranskog mora, a zatim posetiti drevni amfiteatar. Imaćete slobodno vreme za ručak u nekom od gradskih restorana.(Okvirna satnica bi bila, polazak iz Ohrida u 7h, dolazak u Tiranu oko 10h, razgledanje i sat vremena pauze, dolazak u Drač oko 13h, dolazak u Ohrid oko 20 h.) Povratak u Ohrid. Noćenje.

4. DAN 30.04 – Slobodno prepodne za obilazak stare čaršije u kojoj se nalaze brojne prodavnice suvenira od bakra, nakita od starog srebra i čuvenih ohridskih bisera.  Oko 10.00h  predviđen je polazak brodom za Sv. Naum (fakultativno). Obilazak manastira koji je posvećen Sv. Naumu, učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900.god. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30-ak km od grada. Preporučujemo fakultativnu voznju čamcima Crnim Drimom koja će Vam ostati u nezaboravnom sećanju. Usputni obilazak Muzeja na vodi (fakultativno). Povratak u Ohrid. Slobodno veče. Noćenje.

5. DAN 01.05  – Slobodno prepodne u gradu za slobodne aktivnosti u 13 pakovanje stvari u autobus i polazak prema Skoplju. Po dolasku u Skoplje slobodno vreme za obilazak grada, polazak za Niš oko 20.00 časova. Dolazak u Niš u oko ponoći.

 

Privatni smeštaj

1/4

1/3

1/2

Cena po osobi

69€

75€

79€

 

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz autobusom na relaciji  Niš –Ohrid – Niš,
 •  smeštaj u izabranim sobama na bazi tri noćenja (najam) - Dime, Lidija, Spasa ,Saša, Joce, Dva bisera,
 • obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča,
 • organizaciju i vođstvo puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • boravišnu taksu – 3€,
 • obilazak  brodom Sv.Nauma i obilazak manastira – 10€,
 •  ulaznice za muzej na vodi – 2€,
 •  vožnja brodićem do izvora Crnog Drima – 2€,
 •  izet do Albanije – Drač – 20€,
 •  fakultativne obilaske i ulaznice,
 • zdravstveno osiguranje,
 •  individualne troškove.

UMANJENJE ZA SOPSTVENI PREVOZ – 10€ PO OSOBI

NAČIN PLAĆANJA: 

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak 5 dana pre početka putovanja ili odloženo na tri rate čekovima ili putem administrativne zabrane

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Aik banke  na dan uplate.

POPUSTI :

- dete od 0 do 2 godine besplatno, nema sopstveni krevet i sedište u  autobusu,

- dete od 2 do 7 godina 30% popusta u pratnji dve odrasle osobe u istoj  sobi,

-dete koristi pomoćni ležaj i ima svoje sedište u autobusu,

- dete od 2 do 7 godina 50% popusta na zajedničkom ležaju u pratnji dve  odrasle osobe.

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, licenca OTP 27/2014 izdata od Agencije za privredne registre od 12.03.2014. godine. Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 30000005381 osiguravača Milenijum Osiguranje, koja važi od 25.01.2018. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.