Varšava

 

Varšava, grad na reci Visli, glavni je i najveći grad Poljske. Varšava je grad sa najtragičnijom istorijom na evropskom kontinentu. Iz Drugog svetskog rata izašla je pretvorena u ruševine i gotovo bez stanovnika…Ubrzo je izrasla u raskošnog labuda, punog duha, prijatnih ljudi, kulturnih događanja, zato je i zovu “Gradom Feniksom”. Danas Varšavu više ne prati strogi izgled bivšeg “istočnog bloka” i svetu se ponosno predstavlja kao moderan grad i veliki poslovni i kulturni centar. Jedna je od najzelenijih evropskih metropola, prepuna energije i iznenadiće Vas bogatim i sadržajnim noćnim životom, kao i prekrasnim starim gradom koji je nakon oštećenja u Drugom svetskom ratu renoviran do savršenstva. Odlična prilika da Novu godinu dočekate u najjeftinijoj evropskoj prestonici za život.

Hotel Mercure Warszawa Centrum je smešten u centru grada, na svega par koraka od čuvenih znamenitosti Varšave, kao što su Palata kulture i nauke ili moderan tržni centar Zlatne terase (Złote Tarasy). 

  www.hotelmdm.com.pl/index.php?home,eng

Program putovanja:

 

1. DAN (29.12.2017. Petak) BEOGRAD

Polazak u 17:00h iz Beograda sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu (preko puta otvorenog tržnog centra Buvljak) i u 18:30h iz Novog Sada sa parkinga restorana Zlatna medalja. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Varšavi...

2. DAN (30.12.2017. Subota) VARŠAVA

Dolazak u Varšavu u prepodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje grada:kvart Starog grada - Stare Miasto koji je potpuno rekonstruisano posle II svetskog rata i stavljeno pod zaštitu UNESCO-a, Kraljevski Dvor, Stub kralja Zigmonda i Trgovački skver, zatim malo južnije, tzv. Kraljevska staza sa puno klasicističkih palata, Predsedničke palate, zgrade varšavskog Univerziteta... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN (31.12.2017. Nedelja) VARŠAVA - LOĐ

Doručak. Fakultativni odlazak prema Lođu, gradu koji je u 19. veku bio obećana zemlja i simbol prosperiteta. Po dolasku šetnja najdužom pešačkom zonom u Poljskoj, ulicom Piotrkovska gde se izmenjuju vile i palate iz 19. veka. Slobodno vreme. Predlažemo posetu manufaktura, kompleks koji je obuhvatala bivša Izrael Poznanski fabrika danas je moderan spoj starog i novog. Kulturno zabavni kompleks obuhvata 3 muzeja: muzej grada, muzej fabrike i muzej moderne umetnosti, ili jednostavno uživajte u bogatoj kupovini u okviru ovoga kompleksa... Povratak u Varšavu i priprema za doček. Uveče ćemo zajedno dočekati Novu godinu u nekoj od diskoteka ili na trgu. Zabava do ranih jutarnjih časova. Noćenje.  

4. DAN (01.01.2018. Ponedeljak) VARŠAVA

Doručak. Nakon doručka mogućnost pešačke ture upoznavanja starog gradskog jezgra Varšave, ili slobodne aktivnosti… Noćenje.

5. DAN (02.01.2018Utorak) VARŠAVA – ZEKLAZOWA WOLA – SRBIJA 

Doručak. Check out iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnost i kupovinu, ilifakultativni izlet do sela Zeklazowa Wola. Selo se prvi put pominje u XVI veku, a poznato je po mestu rođenja Fridriha Šopena. Iako je na tom mestu živeo vrlo kratko, danas se tu nalazi Šopenov muzej u koji svake godine dolaze brojni turisti kako bi osetili duh tog vremena i slavnog kompozitora. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku ...

 

6. DAN (03.01.2018. Sreda) SRBIJA

Dolazak u Beograd i Novi Sad u prepodnevnim časovima.

CENA: 139 €

 

CENA UKLJUČUJE:

  • 3 hotelske usluge u hotelu u Varšavi  u 1/3 sobama,
  • Prevoz modernim turističkim autobusima  (KLIMA, WC, TV, VIDEO)
  • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.

CENA NE UKLJUČUJE:

  • Doplata za polazak iz Niša (minimum 25 putnika) - 10€ po osobi
  • Doplata za 1/2 sobu - 20€ po osobi
  • Doplata za 1/1 sobu - 60€ po osobi
  • Fakultativne izlete

 

Ovlašćeni subagent Clock Travel. Organizator putovanja Rapsody Travel, licenca OTP 462/2010.