Krakov & Prag

 

Krakov je stara poljska prestonica, koju bi slobodno mogli nazvati „grad muzej“. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Svake godine ovaj grad poseti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog Univerziteta. Doživite nesvakidašnje iskustvo dočeka Nove godine na krakovskom trgu ili u brojnim klubovima!

Prag - evropska metropola kulture. Glavni grad Češke, „zlatni grad" ili „grad stotinu tornjeva" predstavlja magični grad mostova, katedrala, zlatnih tornjeva i crkvenih kupola, leži na reci Vltavi. Poseduje najočuvanije srednjevekovno gradsko jezgro u Evropi, kao i sve atribute jednog od najmodernijih evropskih gradova.

 

Rezervišite ponudu

 

Program putovanja:

 

1. DAN (29.12.2017. Petak) BEOGRAD

Polazak u 19:00h iz Beograda sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu (preko puta otvorenog tržnog centra Buvljak), i u 20:30h iz Novog Sada sa parkinga restorana Zlatna medalja. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Krakovu.

2. DAN (30.12.2017. Subota) KRAKOV

Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Po dolasku, obilazak grada:  brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – jedan od najvećih u Evropi, Crkva Sv. Marije, Jagielonski Univerzitet, Barbakan, Cvetna vrata, Jevrejska četvrt Kazimierz, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN (31.12.2017. Nedelja) KRAKOV – RUDNIK SOLI 

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska 700 godina starog rudnika soli Velicka (Wieliczka), koji se takođe nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Silazi se liftom do dubine od 100 m i obilazi predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana. Nakon obilaska povratak u Krakov.  U poslepodnevnim časovima povratak u Krakov. Uveče ćemo zajedno dočekati Novu godinu u nekoj od diskoteka ili na trgu. Zabava do ranih jutarnjih časova. Noćenje.   

4. DAN (01.01.2018. Ponedeljak) KRAKOV

Doručak. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti u gradu. Noćenje.

5. DAN (02.01.2018.Utorak) KRAKOV –  - PRAG

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II Svetskog rata, koji se od 1979. godine nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Obilazak i koncetracionog logora Birkenau u kojem je sniman čuveni film “Šindlerova lista”. Nakon obilaska povratak u Krakov. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Prag i smeštaj u hotel i mogućnost organizovanja zajedničkog odlaska grupe u neku od lokalnih pivnica. Noćenje.

6. DAN (03.01.2018. Sreda) PRAG

Doručak. Nakon doručka razgledanje grada: Vaclavske namesti sa spomenikom Sv. Vaclava, Obecni dum i Prašna brana, Staromestske namesti, Tinova crkva, stara Gradska kuća, Astronomski sat – Orloj, spomenik Janu Husu, Stara jevrejska gradska kuća, Staronova sinagoga... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Beograd . Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku .

7. DAN (04.01.2018. Četvrtak) SRBIJA

Dolazak u Beograd i Novi Sad u poslepodnevnim časovima.

 

 CENA: 155 €

 

CENA UKLJUČUJE:

  • 3 nocenja sa buffet doruckom u Krakovu u 1/3 sobi,
  • 1 nocenja sa buffet doruckom u Pragu u 1/3 sobi
  • Prevoz modernim turističkim autobusima  (KLIMA, WC, TV, VIDEO)
  • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.

CENA NE UKLJUČUJE:

  • Doplata za polazak iz Niša (minimum 25 putnika) - 10€ po osobi
  • Doplata u Krakovu i Pragu za 1/2 sobu - 20€ po osobi, doplata za 1/1 - 80€
  • Fakultativne izlete.
  • Putničko i zdravstveno osiguranje.

 

Ovlašćeni subagent Clock Travel. Organizator putovanja Rapsody Travel, licenca OTP 462/2010.