Berlin

 

Berlin, ponovo otkrivena i ujedinjena prestonica Nemačke i Evrope, fascinira svojom veličinom i mnogim izuzetnim istorijskim spomenicima. Smešten na rekama Spree i Havel na severoistoku Nemačke i sa 3,5 miliona stanovnika spada u najveće gradove Evrope. Duga istorija nemačkog naroda, nekad ponosna i slavna, a nekad tragična i tužna, najbolje se oseća u Berlinu. Brojni posetioci su oduševljeni znamenitostima iz vremena carskog Berlina, “ožiljcima” iz vremena nacizma i simbolima podeljenog grada i naroda između kapitalističkog Zapada i komunističkog Istoka. Berlin je danas grad koji se ponosi modernom arhitekturom, jakom klupskom scenom i veoma mladim stanovništvom.

Comfort Berlin Lichtenberg je hotel sa 3*, nalazi se severoistočno od centra Berlina (8 km od Alexanderplatz-a) u blizini jezera ‘’Orankensee’’ i zoološkog vrta ‘’Tiepark’’. Hotel poseduje 120 soba. Sve dvokrevetne i trokrevetne sobe (28m2), poseduju kupatilo, fen, telefon, Wifi (uz doplatu) i TV. Četvorokrevetne i petokrevetne sobe (60m2) su dve odvojene sobe koje poseduju jedno kupatilo, fen, telefon, WiFi (uz doplatu) i TV. U svim sobama pušenje je zabranjeno. Prilikom check in-a obavezno je ostaviti depozit u iznosu od 10 eur. Pored smeštaja hotel nudi dodatnu uslugu Bowling centra koji je u sastavu hotela, uz doplatu. Pored kuglane, od dodatnih sadržaja hotel pruža usluge saune, fitnes centra, iznajmljivanje bicikla, uz doplatu.

Rezervišite ponudu

 

Program putovanja:

 

1. DAN (29.12.2017. Petak) BEOGRAD – NOVI SAD – MAĐARSKA

Polazak sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu (preko puta otvorenog tržnog centra Buvljak)u 17.00h, a sa parkinga restorana Zlatna medalja u Novom Sadu u 18.30h. Noćnja vožnja prema Berlinu preko Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim pauzama po potrebi grupe.

2. DAN (30.12.2017 .Subota) BERLIN

Dolazak u Berlin u podnevnim satima. Smeštaj u hotel i kraće slobodno vreme za odmor. Upoznavanje znamenitosti Berlina koje najbolje oslikavaju istoriju grada i nemačkog naroda. Panoramsko razgledanje: Kurfurstendamm sa Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, Kaufhaus des Westens, Potsdamer Platz sa modernim Sony Center-om, Berliner Siegessäule, Holocaust-Mahnmal. Šetnja po istorijskom centru Berlina: Brandenburger Tor, ostaci Berliner Mauer, Unter den Linden, hotel Adlon, Gendarmenmarkt, Humboldt-Universität, Deutsche Staatsoper, Berliner Dom, Altes Museum, Rotes Rathaus, Nikolaikirche, Fernsehturm do Alexanderplatz-a na kojem se nalazi veliki tržni centar Galeria Kaufhof, novi centar grada. Slobodno vreme za kupovinu ili obilazak muzeja i znamenitosti. Odlazak do nekog od brojnih klubova po kojima je Berlin čuven. Noćenje.

3. DAN (31.12.2017. Nedelja) BERLIN

Dan predviđen za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet u Potsdam. Razgledanje grada: Glienicker Brücke, Park i Schloss Sanssouci… Nakon slobodnog vremena, povratak u hotel i pripreme za Novogodišnju noć. Noćenje.

4. DAN (01.01.2018. Ponedeljak) BERLIN

Slobodno vreme za individualne atktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet do obližnjegTropskogostrva“, jedinstvenog Evropi, usred, snegom ledom okovane, srednje Evrope, iskoristite prvi dan Nove godine da se kupate napravomtropskom ostrvu kojem je temperatura vazduha konstantno 26°C, temperatura vode između 28° i 31°C! Povratak hotel.  Odlazak na reprizu Nove godine. Noćenje.

5. DAN (02.01.2018. Utorak) BERLIN – SRBIJA

Drugi dan upoznavanja Berlina: Schloss Charlottenburg, Olimpyastadion, Reichstag penjanjena veličanstvenu kupolu. Šetnja pored Holocaust-Mahnmal do Potsdamer Platz-a, koji oslikava modernu arhitekturu zapadnog Berlina; nastavak šetnje prema muzeju na otvorenom (TopografiedesTerrors) dolazak do Checkpoint Charlie, nekadašnje granice izmeđIstočnog Zapadnog Berlina, Friedrichstrasse. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večernji polazak prema Srbiji, istom relacijom kao dolasku, uzusputna zadržavanja po potrebi grupe...

6. DAN (03.01.2018. Sreda) SRBIJA

… sa dolaskom na mesto polaska u kasnim poslepodnevnim časovima. 

 

 CENA: 179 €

 

 

CENA UKLJUČUJE:

  • 3 nocenja sa doruckom u hotelu u 1/3 sobi,
  • Prevoz modernim turističkim autobusima  (KLIMA, WC, TV, VIDEO)
  • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.

CENA NE UKLJUČUJE:

  • Doplata za polazak iz Niša (minimum 25 putnika) - 10€ po osobi
  • Doplata za 1/2 sobu - 30€ po osobi
  • Fakultativne izlete.
  • Putničko i zdravstveno osiguranje.

 

Ovlašćeni subagent Clock Travel. Organizator putovanja Rapsody Travel, licenca OTP 462/2010.