Malezija

 

Nova avantura nas očekuje! Ove zime krećemo u otkrivanje egzotične Kraljevine na dalekom jugoistoku Azije. Malezija je, kako kažu, dom tri naroda, tri vere, tri civilizacije, sedište Bogova. Država u kojoj  se stapa mešavina Malejske, Kineske i Indijske civilizacije. Naš put ovog puta, vodi nas na ostrvo Penang, ostrvo nadaleko prepoznatljivo po starom kolonijalnom duhu, divnim hramovima i većinskom kineskom stanovništvu, put nastavljamo do Kuala Lumpura, prestonicom malejske kraljevine, urbanom, živopisnom i kosmopolitskom sa fenomenalnim noćnim životom. Malezija je kao stvorena da pomeri svako čulo svih hedonista. Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

 

TERMIN PUTOVANJA: 30.01.2019.

KINESKA Nova godina

 

Program putovanja:

1. DAN: Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Penang sa presedanjem u Dohi.

2. DAN: Ostrvo iz snova

U popodnevnim časovima slećemo na Penang, fenomenalno ostrvo u koje ćete se zaljubiti. Transfer do smeštaja u Džordžtaun (George Town). Upoznavanje sa ovim starim kolonijalnim gradom i priprema za uživanje. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN – 4 DAN: George Town

Vreme za uživanje! Krećemo u istraživanje bivše britanske kolonije, ostrvo sa većinskim kineskim stanovništvom. Iako na prvi pogled ne izgleda previše glamurozno, ovo ostrvo prepuno hramova, fenomenalne i šarene kineske četvrti i kolonijalnog centra koji se nalazi na UNESCO-voj listi, sa predivnim plažama, savršeno je mesto za početak oktrivanja ove Azijske kraljevine. Noćenje.

5. DAN: Kineska Nova godina!

Penang je ostrvo koje se najbolje upoznaje za vreme festivala. Duh ostrva, fenomenalna atmosfera na ulicama, kitnjaste dekoracije na kućama, pijacama i hramovima. A najbolje vreme za ovakvu festivalsku posetu je svakako najveći praznih njegovog većinskog stanovništva! Uživamo u proslavi Kineske Nove godine na ulicama, trgovima, pijacama, utapamo se u masu lokalnog stanovništva i zajedno sa njima proslavljamo Novu godinu!. Noćenje.

6. DAN: Brzim vozom do prestonice

Posle doručka napuštamo Džordžtaun i ferijem prelazimo na kontinentalni deo odakle brzim vozom krećemo na jug kraljevine. Posle, otprilike četiri sata vožnje stižemo u Kuala Lumpur, urbanu prestonicu Malezije. Odlazimo do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

7. DAN – 11 DAN: Kraljevina tri civilizacije

Krećemo u obilazak Kuala Lumpura, užurbane urbane prestonice u kojoj ruku pod ruku stoje vekovi istorije, azijske kulture, britanskog kolonijalnog uticaja sa modernim načinom života i arhitekturom. Obilazimo sve četvrti, upoznajemo se sa životom i običajima sva tri konstitutivna naroda, uživamo u bojama, mirisima, ukusima i zvucima ovog fenomenalnog grada. Penjemo se na čuvene kule bliznakinje sa kojih uživamo u pogledu na ovaj fascinanti grad, a zatim obilazimo predivne kitnjaste hramove, otvorene pijace, trgove, parkove i ulice ovog grada. Fakultativno obilazimo okolna svetilišta i mesta kako bismo se što bolje upoznali sa predivnom kulturom ove daleke kraljevine. Noćenje.

12. DAN: Opraštanje od Malezije

Dan ostavljen za potpuno uživanje, šetnju, šoping i opuštanje. Opraštamo se od Kuala Lumpura i Malezije potpuno sigurni da ćemo se ponovo vratiti. Pakujemo stvari i nešto pre ponoći krećemo na aerodrom.

13. DAN: Sletanje - kraj avanture

U ranim jutarnjim časovima napuštamo Kuala Lumpur i letimo za Beograd sa presedanjem u Dohi. Stižemo u Beograd u jutarnjim časovima, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

 

REGULARNA CENA 1.169 eur

 

CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Penang; Kuala Lumpur – Doha – Beograd, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 32kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom; Brzi voz Penang – Kuala Lumpur
 • Smeštaj na bazi 10 noćenja sa doručkom
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Kraljevinu Maleziju – 700 RSD
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji.

Victoria Inn Hotel, Penang
Smešten u blizini dokova, na desetak minuta pešačenja od starog grada i petnaestak minuta od većine znamenitosti. Sobe su dvokrevetne sa besplatnim bežičnim internetom i satelitskom televizijom. Gostima su na raspolaganju i zajedničke prostorije. Usluga na bazi noćenja sa doručkom( zapadnjački i azijski). Gostima je u hotelu dostupan i café restoran sa opcijama dodatnih obroka u zatvorenom ili na balkonu.

Tune Hotel, Kuala Lumpur
Smešten u blizini kula bliznakinja, na desetak minuta pešačenja do kraja prepunog barova, kafića, klubova i fenomenalnog provoda. Odmah pored stanica autobusa i metroa, besplatnim gradskim linijama do samog centra grada Sobe su dvokrevetne sa besplatnim bežičnim internetom i satelitskom televizijom. Gostima su na raspolaganju i zajedničke prostorije. Usluga na bazi noćenja sa doručkom (zapadnjački i azijski). U hotelu gostima je dostupan bankomat, a veliki broj najrazličitijih restorana dostupan je u krugu od pet minuta hoda.  

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

KORISNE INFORMACIJE

VIZE

Za ulazak na teritoriju Kraljevine Malezije državljanima Srbije potrebne su vize. Vize se dobijaju u Ambasadi Malezije u Beogradu, a postoji i mogućnost da vam agencija pribavi vizu (mesec dana pred put).

Voda sa česme ne preporučuje se za piće. Obavezno kupujte flaširanu vodu i koristite je za pranje voća.

Vakcinacija protiv tropskih bolesti nije obavezna. Preporuka je da se posavetujete sa svojim lekarom. Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put. 

Klima u Maleziji odlikuje se visokim tropskim temperaturama (prosečna maksimalna dnevna je od 27 do 38C).  Vlažnost vazduha je u ovom periodu visoka, a sunce jako. Savetujemo da ponesite što manje garderobe, usluge pranja odeće su jako povoljne i dostupne. Nosite laganu odeću zbog visokih temperatura. Ponesite i neku garderobu dugih rukava i nogavica, jer noći na severu zemlje znaju biti hladnije, a dugi rukavi i nogavice potrebni su Vam i prilikom obilaska hramova i drugih kulturno istorijskih spomenika. Krajem jula, broj kišnih dana se smanjuje, da bi se ponovo povećao krajem avgusta.  

Tradicionalna ishrana je poprilično raznovrsna, pretežno obuhvata pirinač, piletinu, govedinu, u kineskim četvrtima i svinjetinu, povrće, voće, nudle i dosta začina.

Ulična hrana je potpuno bezbedna, jeftina i jako ukusna.

Malezija je generalno bezbedna i mirna destinacija. Ne preporučuje se samostalno kretanje periferijama gradova naročito noću. Zbog povećanog broja džeparoša povedite računa o svojim ličnim stvarima.  Korišćenje opojnih droga je strogo zabranjeno i kažnjava se zatvorskom kaznom. Takođe, kako se radi o većinski muslimanskoj zemlji sa strogim pravilima, treba voditi računa o načinu odevanja i ponašanja na javnim mestima.  

Na putovanju u Maleziju sa sobom možete nositi i evre i američke dolare. Bankomati postoje i nalaze se skoro svuda, a kartice možete koristiti u većini prodavnica, restorana i kafića. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane. Strujni napon u Maleziji potpuno je isti kao i kod nas 220V-240V, ali će Vam biti potrebni adapteri jer u Maleziji utičnice izgledaju isto kao u V. Britaniji (tri pločasta).

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2018. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2018. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI. 
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).