Izrael

 

Mesto koje je milenijumima menjalo nazive, nacije, vere. Sveto mesto tri svetske religije. Tamo gde se hiljade godina istoriorije vidi uživo na svakom koraku. Gde se prošlost i sadašnjost drže pod ruku. Neverovatno dramatična, različita, komplikovana a jednostavna i prelepa zemlja u kojoj ništa nije onako kako se čini na prvi pogled, i sve je zapravo onako kako ste zamislili. Mlada država, stara država – Obećana zemlja. Kreni u nezaboravnu avanturu kroz Izrael i otkrij šta to vekovima vuče ljude iz različitih krajeva sveta da dođu ovde! Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

 

TERMIN PUTOVANJA: 02.04.2019.

Program putovanja:

1. DAN: Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Tel Aviv sa presedanjem u Istanbulu (Let br. TK 1082). Slećemo u Tel Aviv u večernjim časovima, odlazimo do smeštaja. Noćenje.

2. DAN - Majami Mediterana

Krećemo u obilazak Tel Aviva, mediteranskog grada sa belim peščanim plažama. Obilazimo Staru luku na severu, Stari grad, sagrađen u vreme Otomanskog carstva, Vrt na brdu (Summit Garden) sa nestvarnim pogledom na Tel Aviv, crkvu sv. Petra. Obilazimo i prvo naselje Neve Cedek (Neve Tzedek), odakle je započeo razvoj grada. Jemenska četvrt, pijaca Karmel (Shuk HaKarmel) najveća pijaca na svetu pod vedrim nebom. Avenija Rotsild (Rothschild), ulica Dizengof (Dizengoff) i još mnoge znamenitosti ovog prelepog grada. Noćenje.

3. DAN - Spoj modernog i tradicionalnog

Slobodan dan za kupanje, razgledanje grada. Obilazak modernog Tel Aviva i stare Jafe (antički grad star 3000 god). Noćenje.

4. DAN - Cvetni vrtovi, Hrišćanstvo, Islam i Templari

Fakultativni obilazak Haife. Grad koji se nalazi u podnožju planine Karmel (Har HaKarmel). Treći po veličini i jedan od najlepših gradova u Izraelu. Obilazimo svetski centar bahajske vere, karmeličanski manastir Stela Maris, mogućnost vožnje žičarom, koja povezuje vrh Karmela sa Bat Galimom odakle se pruža neverovatan pogled na zaliv i okolinu Haife. Nastavljamo put do Akre, grad pun burne istorije, tajni kopnenih i pomorskih sila koje su se borile za nadmoć u ovom regionu. Akra je na listi svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Obilazimo zidine grada, Krstašku tvrdjavu, Gotičku dvoranu, turska kupatila El Basa, Pašinu džamiju... Usputni obilazak Nazareta, mesto koje se u Bibliji spominje kao prebivalište Isusa Hrista tokom njegovog detinjstva. Bazilika Blagovesti, Šuk bazar, Devičina fontana, Crkva Sv. Gavrila... Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

5. DAN - Sveti grad

Fakultativni izlet u Jerusalim. Sveti grad tri religije - Zid plača, Jevrejska četvrt, Crkva svih nacija na Maslinovoj gori, Jafa kapija, Put bola, zlatna kupola Omarove džamije, ulazimo u crkvu Svetog groba, shopping u centru pesačke zone Mamila... Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

6 - 7. DAN - Uživanje na plaži

Slobodan dan za uživanje u Tel Avivu. Odmor na plaži, sunčanje, kupanje, surfovanje. Noćenje.

8. DAN - Kraj avanture

Pakujemo se i napuštamo smeštaj, slobodno vreme za kupovinu suvenira, polazak na aerodrom dva sata pred poletanje. Let za Beograd (Let br. TK 795). Stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

 

FIRST MINUTE CENA DO 20.01. 2019. -  959€
REGULARNA CENA: 1196€

CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Pegasus Airlines na relaciji Beograd – Istanbul – Tel Aviv – Istanbul – Beograd, SA SVIM TAKSAMA
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom, Tel Aviv – Jerusalim – Tel Aviv
 • Smeštaj u hostelima na bazi 7 noćenja sa doručkom (kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

 CENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji, UNIQA putničko zdravstveno osiguranje (19-70 godina), pokriće do 15000€, cena: 1363,69 rsd pokriće do 40000€ cena: 2552,81rsd.

De La Mer Hotel, Tel Aviv
Hotel na 200m od obale Mediteranskog mora uz peskovite plaže i u centru svih dešavanja na dva minuta hoda od čuvene Ben Yahuda ulice. Gostima hotela na raspolagnju je korišćenje zajedničkih prostorija, bara i krova sa kog se pruža divan pogled na grad i more. Neograničena upotreba peškira, neograničena konzumacija toplih I hladnih pica u toku dana. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, klima uređaj, neograničeni internet, bračni ili dva singl kreveta, neke od soba posedutu terasu.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

VIZE
Za ulazak na teritoriju Izraela državljanima Srbije nisu potrebne vize. Za državljane  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije , Crne Gore i Bugarske, važe isti propisi.
Ambasada Republike Srbije u Izraelu nalazi se u Tel Avivu. Hrvatska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, nemaju svoje ambasade.

KORISNE INFORMACIJE

Voda u Izraelu bezbedna je za piće. Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje. Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.
Klima u Izraelu odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosečna maksimalna dnevna je 28-33C, noćna oko 16-23C), vlažnost vazduha je niska, a sunce je izuzetno jako. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odeću dugih rukava i nogavica.
Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu (u vidu roštilja ili gulaša), pirinač, povrće i voće, a na obali mora i morske plodove i ribu. Ulična hrana je bezbedna (jer je ovo područje sa razvijenom tradicijom ulične hrane).
Izrael je bezbedna destinacija, ali ukoliko se pridržavate određenih pravila. Zbog nepredviđene terorističke situacije, te povremenih sukoba u određenim provincijama, u tim područijima kretanje nije preporučljivo. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću, i preterano odvajanje od ostatka grupe. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati. Takođe u velikim gužvama na pijacama i oko poznatih znamenitosti vodite računa o svojim ličnim stvarima, jer je uvećana prisutnost džeparoša. 
Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare ali i evre možete zameniti u bilo kojoj menjačnici ili banci. Bankomati postoje i nalaze se u skoro svim mestima. Kartice možete koristiti skoro uvek, osim kada se radi o kupovini u malim suvenirnicama ili na ulici. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane. 
U Izraelu Vam nisu potrebni adapteri za utičnice, a napon je isti kao i kod nas 220V.

NAPOMENE:

*Zbog mogućih promena cena avionskih karata, postoji mogućnost korekcija cena aranžmana. Takođe u retkim slučajevima, zbog prebukiransoti letova postoji mogućnost pomeranja polaska za dan ili dva.

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2018. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2017. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA, I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.        
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).