Island

Ovog proleća idemo na daleki sever Evrope. Na maleno ostrvo sa jedva 340 hiljada stanovnika, u zemlju vatre i leta u kojoj svi njeni stanovnici veruju u postojanje vilenjaka. Ostvo sa tako nestvarnom prirodom, kakvu nećete videti nigde na svetu, toliko fascinantnu i nestvarnu da su o njoj pisali kao o najvećoj misteriji, i neretko je koristili za snimanje mnogobrojnih filmova i serija. Vodimo vas na Island – tamo gde je dan najduži, vazduh najsvežiji, tamo gde vatra i dim izlaze iz zemlje prepune magneta koju presecaju vreli i ledeni izvori vode! Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

 

TERMIN PUTOVANJA: 30.04.2019.

Program putovanja: 

1. DAN: Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika i transfer do aerodroma u Budimpešti, u ranim jutarnjim časovima. Let Rejkjavik. U jutarnjim časovima stižemo na magično ostrvo vatre i leda i odlazimo do hotela u Rejkjaviku. Pravimo kratku pauzu radi odmora i krećemo u obilazak najsevernije prestonice Evrope. Obilazimo najviši i najprepoznatljiviji simbol grada – Halgrimskirkja, masivna betonska katedrala visoka 75 metara, Hljomskalagardur, jedan od najlepših parkova u gradu, spomenik Leifuru Eriksonu, prvom evropljaninu koji je doplovio do obala Severne Amerike mnogo pre Kolumba. Zatim odlazimo do najstarijeg aktivnog parlamenta na svetu – Althinga, Nacionalnog muzeja Islanda, Hristove katedrale, zgrade opere i galerije – Harpe, kućice Hofdi, na obali mora u kojoj je zvanično završen hladni rat i Laugavegur, glavne pešačke zone. Slobodno vreme. Noćenje.

2. DAN: Kupanje sa vilenjacima

Posle doručka krećemo na fakultativni izlet do Plavih laguna, termalnom rekreacionom odmaralištu na nekih 50tak kilometara južno od Rejkjavika, svakako najpoznatijem po svojim izvorima i bazenima termalne vode neverovatno plave boje sa temperaturom vode od 38C. Lokalci će vas upozoriti da ukoliko predugo ostanete u bazenu, mogu do vas doći vilenjaci. Povratak u Rejkjavik u kasnim popodnevnim/ranim večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN: Pravac na jug!

Posle doručka fakultativni izlet na krajnji jug zemlje. Prva stanica na putu nam je Seljalandfos, jedan od najlepših vodopada na ostrvu visine 60 metara, zatim odlazimo do svakako najomiljenijeg i najposećenijeg Skogafoss vodopada, obilazimo ostatke srušenog aviona američke mornarice iz 1973. godine, i odlazimo do najjužnijeg grada na Islandu, gradića Vik, poznatog i po prelepoj plaži Reynisfjara od crnog vulkanskog peska. Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN: Zlatni kurg

Fakultativni izlet do Zlatnog kruga, u samo srce Islanda, svakako najposećenijem delu zemlje vatre i leda. Odlazimo do nacionalnog parka Tingvelir i uživamo u fescinantnoj prirodi diveći se moći vulkana koji je stvorio ovaj skoro pa vanzemaljski krajolok. Put nastavljamo ka unutrašnjosti zemlje i obilazimo čuveni Veliki gejzir kao i gejzir Stokur koji eruptira svakih pola sata. Potom odlazimo do zlatnih vodopada, odnosno vodopada Gulfos visokih 30 metara. Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

5. DAN: Pravac sever!

Fakultativni izlet na oblast severno od Rejkjavika do Nacionalnog parka Snaefellsjokull. Usputno obilazimo maleno selo Arkanes sa predivnim belim svetionikom, zatim put nastavljamo dalje do gradića Grundarfjodjur gde pravimo kraću pauzu i obilazimo vodopad Kirkjufellfoss. Odlazimo do nacionalnog parka Snaefellsjokull gde uživamo u nestvarnim prirodnim lepotama, glečerima, okeanu i posmatramo gnezda galebova i pufina, islandske nacionalne ptice. Povratak u Rejkjavik. Noćenje.

6 - 7. DAN: Rejkjavik

Dva slobodna dana za uživanje i odmor u Rejkjaviku. Obilazimo simpatične pivnice, probamo islandsku nacionalnu kuhinju, uživamo u predivnoj prirodi. Preporučujemo odlazak u nacionalni muzej Islanda, obilazak islanskog parlamenta i ostrva Videj. 2 noćenja.

8. DAN: Kraj avanture

U jutarnjim časovima opraštamo se od Islanda i odlazimo na aerodrome dva sata pred poletanje. Stižemo u Budimpeštu u popodnevnim časovima. Stižemo u Beograd u večernjim časovima, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

 

REGULARNA CENA – 1059 €

CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Wizz Air na relaciji Budimpešta-Rejkjavik-Budimpešta, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 23kg
 • Transfere na relaciji Beograd-Budimpešta-Beograd; aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smeštaj u hotelu na bazi 7 noćenja u dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom.
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji

Atlantic Apartments Hotel
Nalazi se rezidencijalnom, istočnom delu Rejkjavika na 20tak minuta hoda od samog centra grada i pešačke zone. Na minut hoda od hotela, nalazi se veliki šoping centar, supermarket i mnoštvo restorana, kafića i barova. Sobe u hotelu su dvokrevetne (bračni ili dva odvojena kreveta), svaka soba ima svoje kupatilo, mini kuhinju sa kuhinjskim elementima, frižiderom, mikrotalasnom i kuvalom, mali trpezarijski sto i stolice. Sve sobe poseduju bežični internet. Usluga je na bazi noćenja.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

KORISNE INFORMACIJE

Voda na Islandu bezbedna je za piće.

Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje.

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put. Klima na Islandu odlikuje se relativno niskim temperaturama (prosečna maksimalna dnevna u Maju je 5 do 10C, noćna oko -2C, jer se radi o područjima blizu artičkog kruga. Sa sobom obavezno ponestite toplu odeću i obuću, po mogućstvu otpornu na vodu zbog padavina I obilaska vodopada.

Tradicionalna ishrana obuhvata ribu (svežu i sušenu), ovčetinu, iznutrice, fermentisano meso ajkule. Ulična hrana se preporučuje, zanimljiva je, drugačija i dostupna svuda.

Island je jedna od najbezbednijih zemalja na svetu. Stopa kriminala je na najnižem mogućem nivou, ljudi su jako pristojni i uvek voljni da pomogu ako od njih to zatražite. Sa sobom možete nositi i evre i američke dolare i zameniti ih u islandsku krunu.

Bankomati postoje i rasprostranjeni su u svakom naseljenom mestu. Kartice možete koristiti skoro uvek. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane. Na Islandu Vam nisu potrebni adapteri za utičnice a napon isti kao i kod nas 220V.

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2018. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2018. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI. 
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).