BUDIMPEŠTA

 

Budimpešta: spajanjem tri grada: Buda, Obuda i Pest 1873. godine nastala je jedinstvena Budimpešta, danas grad oko 2 miliona stanovnika, administrativni, kulturni, naučni, privredni, trgovinski i saobraćajni centar Mađarske. Lepote Budimpešte doprinose 9 mostova i Kraljevska palata sa uzvišenjima pored Dunava sa budimske strane. I zapamtite, u Budimpešti niste bili ukoliko niste navratili u nadaleko čuvenu poslastičarnicu Žerbo, ukoliko niste zagledali izloge u ulici Vaci ili niste sebi priuštili zadovoljstvo u nekoj od čardi.Pođite sa nama u grad koji je pun iznenađenja.

DOČEK NOVE GODINE

BUDIMPEŠTA

29.12.2018. - 03.01.2019.

6 DANA - 3 NOĆENJA

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 29.12. – NIŠ-BUDIMPEŠTA -Polazak iz Niša u kasnijim večernjim časovima sa parkinga kod Tempa. Noćnja vožnja kroz Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.dan 30.12. – BUDIMPEŠTA -dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Razgledanje grada: Trg Heroja, Bulevar Andraši, Citadela, Ribarska četvrt, mostovi Budimpešte. Nakon razgledanja grada smeštaj u hotel, odmor. Uveče FAKULTATIVNO razgledanje grada brodom sa Dunava – krstarenje (u trajanju od oko sat vremena). Noćenje.

3.dan 31.12. – BUDIMPEŠTA-SENT ANDREJA -Doručak. Nakon doručka FAKULTATIVNI obilazak Sentandreje (polazak iz hotela autobusom,voznja oko 40 minuta, oni koji ne idu u Sentandreju imaju slobodno vreme u centru grada). Po dolasku u Sentandreju, razgledanje grada koji raspolaže najvećom zbirkom kulturnog  nasleđa Srba u Mađarskoj: Trg Vuka Karadžića, Požarevačka crkva, rodna kuća Jaše Ignjatovića, Trgovački krst, Blagoveštenska crkva, Beogradska crkva, Krst Kneza Lazara…slobodno vreme za kafu i kolače, šoping i u dogovoreno vreme polazak za Budimpeštu (ukupno zadržavanje u Sentandreji oko dva sata). Povratak u Budimpestu. Uveče individualni odlazak na Doček Nove godine 2018. na gradskim trgovima, povratak u hotel. Noćenje

4.dan 01.01. – BUDIMPEŠTA-BEČ – Doručak. Nakon doručka polazak na FAKULTATIVNI  izlet do Beča – glavnog grada Austrije. Po dolasku u Beč panoramski obilazak grada: dvorac Belvedere, Opera, zimska rezidencija Habsburgovaca – Hofburg, Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska kuća, jevrejska četvrt, zabavni park Prater, i šetnja kroz prvi becirk – Stefanova katedrala, Stefanov trg i Kertner ulica. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon obilaska povratak za Budimpeštu, povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 02.01. - BUDIMPEŠTA-NIŠ – Doručak, napuštanje hotela. Slobodno prepodne za individualne aktivnosti ili FAKULTATIVNI odlazak do TC Campona – slobodno vreme za šoping i obilazak Tropikarijuma (ulaznicu za Tropikarijum plaćate sami na licu mesta, cena je oko 7 evra) u trajanju oko 3h. Povratak u centar grada, slobodno vreme. Polazak za Srbiju, Niš u popodnevnim satima. 

6.dan 03.01 – NIŠ -dolazak u Niš u ranim jutarnjim časovima (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče).

POLAZAK

BEOGRAD

JAGODINA

BATOČINA

NIŠ
POJATE

LESKOVAC
PROKUPLJE

Cena po osobi

129€

135€

139€

145€

 

 

 

 

NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre puta, čekovima ili administrativnom zabranom. Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Pro Credit banke  na dan uplate.

U cenu aranžmana je uračunato:

- vožnja udobnim visokopodnim autobusom turističke klase (TV, DVD, A/C…), običan ili dabldeker

- smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama  u   hotelu 3*  na bazi tri noćenja sa doručkom,

- troškovi organizacije i vođstva puta.

U cenu aranžmana nije uračunato:

- vožnja brodom (krstarenje Dunavom) - 15€,

- Sent Andreja – 15€

- izlet do Beča – 30€

- TC Campona + Tropikarijum  – 5€ + 10

- Repriza dočeka Nove godine u čardi - 30

- međunarodno zdravstveno osiguranje 

POPUSTI I DOPLATE:

- jedno dete od 2-10 godina u 1/2, ili 1/3 sobi: ostvaruje popust od 40%

(ima sedište u autobusu, nema krevet u hotelu);

- jedno dete od 2-10 godina u 1/2, ili 1/3 sobi: ostvaruje popust od 10%

(ima sedište u autobusu, ima krevet u hotelu);

- dvoje dece od 2-10 godina u 1/3 sobi: ostvaruju popust od po 25%

(imaju sedišta u autobusu, dele krevet u hotelu);

- doplata za 1/1 sobu-  40€,

- doplata za dodatno mesto u autobusu – 40€
- umanjenje za sopstveni prevoz je 30€

regionalna-doplata-2018-19-1

Napomena: za putovanje u Mađarsku je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše.  U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, licenca OTP 27/2014 izdata od Agencije za privredne registre od 12.03.2014. godine. Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 30000005381osiguravača ‘’Milenijum Osiguranje’’A.D.O Beograd, koja važi do 25.01.2019.  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.