BUDIMPEŠTA

  

Budimpešta: spajanjem tri grada: Buda, Obuda i Pest 1873. godine nastala je jedinstvena Budimpešta, danas grad oko 2 miliona stanovnika, administrativni, kulturni, naučni, privredni, trgovinski i saobraćajni centar Mađarske. Lepote Budimpešte doprinose 9 mostova i Kraljevska palata sa uzvišenjima pored Dunava sa budimske strane. I zapamtite, u Budimpešti niste bili ukoliko niste navratili u nadaleko čuvenu poslastičarnicu Žerbo, ukoliko niste zagledali izloge u ulici Vaci ili niste sebi priuštili zadovoljstvo u nekoj od čardi.Pođite sa nama u grad koji je pun iznenađenja.

BUDIMPEŠTA

(2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* - autobusom)

08.03.-11.03.2018.

POLAZAK  IZ  LESKOVCA, NIŠA, KRAGUJEVCA , BEOGRADA I NOVOG SADA

 

Program putovanja:

1.DanSastanak putnika i polazak sa dogovorenog mesta. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.Dan – Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Panoramsko upoznavanje grada sa vodičem: obilazak Trga heroja, Andraši bulevara, Bazilike Sv. Ištvana, Parlamenta, Ribarske tvrđave, Brda Sv. Gelerta,......Slobodno vreme za šetnju Vaci ulicom do odlaska u hotel.Smeštaj u hotel oko 15:00 časova.U vecernjim casovima odlazak na (fakultativno)krstarenje Dunavom.Povratak u hotel.  Noćenje.

3.Dan - Doručak. U 08.30h Fakultativni izlet do Beca . Panoramski razgled Beca.Odlazak do Senbrun palate. Povratak u grad. Slobodno vreme za setnju i individualne aktivnosti. Povratak iz Beca  za  Budimpestu u  17.30h  .Noćenje.

4.Dan  -  Doručak.U 9.30 h fakultativni polazak za Sent Andreju. Razgledanje sa vodičem i slobodno vreme za šetnju po ovom baroknom gradiću, nerazdvojno vezanim za srpsku istoriju.Povratak u Budimpeštu i Fakultativni izlet do Campone i Tropikarijuma. U 18:00 h polazak za Srbiju. Vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Srbiju  nakon ponoci  (u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima).

KRAJ PROGRAMA

 

 

LESKOVAC

NIŠ

KRAGUJEVAC

BEOGRAD

NOVI SAD

1/2

74€

69€

59€

59€

59€

 

 

 

 

 

 

doplata za 1/1 sobu 40 EURA /jednokrevetna soba na upit

 

Cena aranžmana obuhvata:

- prevoz autobusom turisticke klase(tv,dvd,klima)

- smeštaj u hotelu  3*na bazi 2 N/D ( doručak švedski sto) u 1/2 i 1/2 +1 sobama, po lokalnoj kategorizaciji;

- panoramsko razgledanje Budimpešte sa stručnim vodičem;

- usluge stručnog vodiča tokom celog puta ;

- troškove organizacije putovanja.

Cene aranžmana ne obuhvata:

- fakultativne izlete (minimum 25 osoba OSIM ZA BEČ-30 PUTNIKA );

- međunarodno zdravstveno osiguranje

- ostale neimenovane individualne troškove.

- ulaznice za Senbrun palate

 

Način plaćanja:

-  u dinarskoj  protivvrednosti po prodajnom kursu Aik banke  na dan uplate,30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10  dana pred put (mogućnost plaćanja na rate do polaska).

 

Cena fakultativnih izleta: (neophodan minimum 25 putnika osim za Beč 30 putnika )

- krstarenje Dunavom                                                              15eur

- tržni centar Campona sa ulaznicom za Tropikarijum       15eur  bez ulaznice 8 eur

- izlet do Sent Andreje                                                                 10eur

-izlet za Beč /minimum za izlet  30 putnika   /                     25 eur

 

NAPOMENA:

*MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u R. Mađarsku.

*ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA.Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

*Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

* Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.

*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.

*Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

*Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

* U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Sunrisetravel-a nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

*Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

* Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno.Prema tome potrebno je jasno sagledavanjesituacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svomsadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedištepodešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladnoi sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje međuputnicima i osećaj kolektivizma.

*Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

*Mole se putnici da vode računa o svojim putnimispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanjevrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer niprevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnikmože zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenihosiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti seorganizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA:

Neki od hotela sa kojima saradjujemo su BERLIN  3*. NOE 3*, ROMAI  3* .....Svi hoteli su po lokalnoj kategorizaciji ocenjeni sa 3*.Doručak je švedski sto.Smeštaj u hotele je prvog dana boravka posle 15 časova (retko je moguć raniji ulazak) a izlazak iz hotela oko 09 časova ujutro.

Hotel SENI STUDIUM  3*se nalazi na Peštanskoj strani grada, udaljen je oko 8 km od centra Budimpešte. Zahvaljujući dobroj povezanosti gradskih linija do centra grada od hotela Poluš može se stići za manje od pola sata. Najlakši način da stignete do hotela su autobuske linije 173 i 73, idete do krajnje stanice Uj palota, koja je udaljena 3 min od hotela. Gostima su na raspolaganju: 24 h recepcija, menjačnica, organizacija programa i obilaska grada, rent a car. Hotel je klimatiovan.Hotel raspolaže sa 139 soba, sve sobe u hotelu su dekorisane i prijatnog su ambijenta, poseduju kablovsku televiziju, telefonsku liniju i kupatila sa kadom ili tuš kabinom. Hotel se nalazi neposredno pored istoimenog šoping centra i 500 metara od Auija marketa, nejvećeg marketa te vrste u srednjoj Evropi. U šoping centru Poluš nalaze brojni butici i prodavnice, klizalište, multiplex bioskop, fitnes sala, igraonica i Tesco hiper market koji je otvoren 24h.Hotelski sadržaji:kuglana, bar, restoran, sauna,bazen, fitnes centar, sala za sastanke. Doručak -Švedski

 

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, licenca OTP 27/2014 izdata od Agencije za privredne registre od 12.03.2014. godine. Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 30000001275osiguravača Milenijum Osiguranje, koja važi od 25.01.2017. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.