<img src="<img src="t">">

Bali

 

Počinje naša velika avantura otkrivanja mistične Indonezije. Doma vedrih ljudi, burne i jako duge istorije, isprepletane hiljadama godina stare tradicije i otiska koji su u nju ostavili razni osvajači iz Azije i Evrope. Drevno carstvo, bivša kolonija, moderna država, tradicionalna i savremena. Dom preko 260 miliona stanovnika, potpuno nezamisliv spoj skoro svih religija, različitih kultura i tradicija. Gde je bolje početi ovu avanturu nego u Indonežanskoj pokrajini Bali. Bali je jedno od preko 17 000 Indonežanskih ostrva sa možda najzanimljivijom istorijom i tradicijom. Lokaliteti pod zaštitom UNESCO-a, prirodni rezervati nezamislivi ljudskom umu, reljef kao oslikan četkicama najboljih umetnika. Sve to i mnogo više. Upravo zato naša avantura počinje ovde! Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

 

TERMIN PUTOVANJA:

10.10.2019.

01.11.2019.

 
Program putovanja:
 
1. DAN: Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Denpasar sa presedanjem u Dohi (broj leta QR 0232).

2. DAN: Otkrivanje Indonezije

U jutarnjim časovima slećemo u Denpasar, glavni grad Indonežanske provincije Bali. Transferom odlazimo do hotela u Legianu. Upoznavanje sa ovim prelepim tropskim rajem i priprema za uživanje. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN - 11. DAN: Ostrva za sva čula

Vreme za uživanje! Krećemo u otkrivanje Indonezije, tačnije njene ostrvske oblasti Bali. Upoznajemo se sa načinom života većinski hinduističke indonežanske populacije. Fakultativno obilazimo najznačajnije lokalitete, poput :Tiriganga palate, Besaki hrama, Taman Ayun hrama, simbol Balija - Tanah Lot hram, fascinantnu prirodu, naizgled beskrajna pirinčana polja, voće, čaj, kakao, dugorepi makakiji, vulkani, još drevnih hramova, palata i fantastičnih plaža. Bali je kao stvoren za otkrivanje mistike dalekog istoka istorije stare hiljada godina, isprepletanom novim i stranim uticajima kako azijskih tako i evropskih naroda, učenje novih stvari i uživanje. Noćenje.

12. DAN: Poslednji dan u raju

Slobodno vreme do polaska na aerodrom dva sata pred poletanje. Opraštamo se od Balija u nadi da ćemo se ponovo vratiti. Let za Beograd sa presedanjem u Dohi (broj leta QR 0231). Sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

 

REGULARNA CENA – 1.190€

CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Denpasar – Doha – Beograd, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 32kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smeštaj u spa hotelu sa 4* na bazi 10 noćenja sa doručkom (buffet)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji.

The Sun Hotel & Spa Legian 4*
Spa hotel sa 4* ne nekoliko minuta hoda do plaže. Sve sobe su dvokrevetne. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. U hotelu se nalaze bar, restoran, privatni bazen, spa centar. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, klima uređaj, TV, bračni ili dva singl reveta..Kako se hotel nalazi u gradu, okružen je prodavnicama, suvenirnicama, bankama, kafićima, barovima i šoping centrima.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svakiputnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

KORISNE INFORMACIJE

VIZA
Za državljane Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, nisu potrebne vize. Za državljane Crne Gore, vize su potrebne i dobijaju se u ambasadi Republike Indonezije u Beogradu. 
Voda na Baliju nije preporučljiva za piće, uvek koristiti flaširanu vodu. Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca.
Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put. Klima na Baliju je tropska, jako topla sa visokim procentom vlažnosti vazduha. Dnevne temperature skoro nikada ne padnu ispod 26C. Temperatura noću može i pasti, tako da sa sobom ponestite i neku odeću dugih rukava i nogavica. Tradicionalna ishrana obuhvata morske plodove, pirinač sa povrćem i voćem, svinjetinu, piletinu i kari. Ulična hrana je bezbedna, jeftina, ukusna i dostupna svuda. Bali je bezbedna destinacija. Preporuka je svakako pridržavati se određenih pravila. Ne preporučuje se samostalno kretanje po mraku i noću, u zabačenim delovima grada jer postoji mogućnost džeparenja, pa se preporučuje da vodite računa o svojim ličnim stvarima. Ne sedajte u auto nepoznate osobe, čak iako se predstavlja kao radnik hotela. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati. Nikako ne smete fotografisati niti stajati ispred ljudi koji se mole. Nikako ne smete dodirivati ničiju glavu na Baliju jer se to smatra uvredom. Takođe ukoliko planirate da obilazite religijske objekte, obavezno je prekriti glavu i obući se pristojno. Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare, ali i evre možete menjati u svim menjačnicama i bankama. Bankomati postoje i rasprostranjeni su, naročito u turističkim centrima i hotelima, a plaćanje kreditnim karticama je moguće skoro svuda. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane. Na Baliju Vam nisu potrebni adapter za utičnice.

NAPOMENE:

*Zbog mogućih promena cena avionskih karata, postoji mogućnost korekcija cena aranžmana. Takođe u retkim slučajevima, zbog prebukiransoti letova postoji mogućnost pomeranja polaska za dan ili dva.

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2017. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2018. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.       
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA) .