<img src="<img src="t">">

OHRID NOVA GODINA 2020.
OHRID, 3 nocenja, autobusom

Ohrid Drevni grad, smešten na obali istoimenog jezera, je već dugi niz godina sa punim pravom centar i pravi biser turizma Makedonije. Izuzetno bogata istorija prostora današnje Makedonije se naravno oslikala i kroz istoriju Ohrida - u IX veku Ohrid je bio centar širenja hrišćanstva medju Slovenima iz kog su delovali Sv. Naum (prvi slovenski monah) i Sv. Kliment (prvi slovenski episkop), učenici velikih prosvetitelja Sv. Ćirila i Metodija. Ohrid je veoma zanimljiva turistička destinacija s obzirom na veliki broj spomenika koji se u njemu nalaze. Crkve Svete Sofije, Svetog Klimenta (obe sa srednjovekovnim freskama iz XIV veka) i ostaci starih turskih zidina samo su neke od znamenitosti koje treba posetiti. Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a.ohrid 1 maj,ohrid 1 maj,ohrid 1 maj,ohrid 1 maj,ohrid 1 maj,

OHRID NOVA GODINA 2020.

Termin putovanja: 29.12. - 03.01.2020.

(autobuski prevoz i 3 nocenja - najam )

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN (29.12.2019.) MESTO POLASKA -  Polazak iz Niša sa parking kod Tempa u večernjim satima. Noćna vožnja prema Ohriu sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavaljanja graničnih formalnosti.

2.DAN (30.12.2019.) OHRID - Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u izabrane sobe/apartmane. Nakon smeštanja putnika, razgledanje grada: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv.Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima. Organizacija dnevne žurke u najpoznatijim Ohridskim klubovima. Slobodno popodne. Uveče žurka dobrodošlice u nekom od odabranih klubova. Noćenje.

3.DAN (31.12.2019.) OHRID – KRSTARENJE JEZEROM - DOČEK NOVE GODINE - Slobodno vreme. FAKULTATIVNO : krstarenje jezerom uz muziku  (jedinstvena prilika da sa jezera vidite sve lepote Starog grada). Nakon krstarenja dnevna žurka u klubu Hemingvej. Uveče Doček Nove godine. FAKULTATIVNO : Doček u restoranu  uz večeru, piće i živu muziku ili klubu. Noćenje.

4.DAN (01.01.2020.) OHRID – STRUGA - Slobodno prepodne za individualni obilazak grada,shopping. Dnevna žurka u nekom od klubova. FAKULTATIVNI IZLET: odlazak do Struge - Struga je gradić na jugozapadu Republike Makedonije, od 16.559 stanovnika. Struga je administrativno sedište Opštine Struga, koja ima oko 65 809 stanovnika. Struga je rodno mesto makedonskih pesnika braće Konstantina i Dimitrija Miladinova i albanskog političkog aktiviste Ibrahima Tema. Struga se nalazi u dolini na obali Ohridskog jezera, na delu gde reka Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera, koja teče kroz grad i deli ga na dva dela. Povratak na Ohrid. Slobodno vreme. Noćenje.

5.DAN (02.01.2020.) OHRID – SVETI NAUM – SRBIJA - Napuštanje izabranog smeštaja. Slobodno pre podne.  FAKULTATIVAN obilazak  manastira koji je posvećen Sv. Naumu učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900.god. i na putu do manastira panoramsko razgledanje Muzeja na vodi. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30-ak km od grada. Nakon obilaska Sv. Nauma povratak za Ohrid i polazak za Srbiju oko 16h. 

6.DAN (03.01.2020.) SRBIJA – Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče). Kraj programa.

PAKET ARANZMAN PO OSOBI u visekrevetnim od 76e

 VILE U PONUDI I CENOVNIK :

 Vila RISTEVSKI 3  - link i cenovnik

Apartmani Ristevski su smešteni u strogom centru Ohrida, na 50 metara od obale Ohridskog jezera i na 100 metara od Starog grada. Ove opremljene smeštajne jedinice nude balkone i gledaju na grad i na jezero. Gostima je na raspolaganju i besplatan bežični internet. Smeštajne jedinice su klimatizovane i imaju balkon, dnevni boravak sa flat-screen TV-om, kuhinju i sopstveno kupatilo. U istoj zgradi postoji snek bar, dok se kafei i restorani nalaze u neposrednoj blizini apartmana.

 Vila RISTEVSKI 2 link i cenovnik

Apartmani Ristevski su smešteni u strogom centru Ohrida, na 50 metara od obale Ohridskog jezera i na 100 metara od Starog grada. Ove opremljene smeštajne jedinice nude balkone i gledaju na grad i na jezero. Gostima je na raspolaganju i besplatan bežični internet. Smeštajne jedinice su klimatizovane i imaju balkon, dnevni boravak sa flat-screen TV-om, kuhinju i sopstveno kupatilo. U istoj zgradi postoji snek bar, dok se kafei i restorani nalaze u neposrednoj blizini apartmana.

 Vila RISTEVSKI 1 link i cenovnik

Apartmani Ristevski su smešteni u strogom centru Ohrida, na 50 metara od obale Ohridskog jezera i na 100 metara od Starog grada. Ove opremljene smeštajne jedinice nude balkone i gledaju na grad i na jezero. Gostima je na raspolaganju i besplatan bežični internet. Smeštajne jedinice su klimatizovane i imaju balkon, dnevni boravak sa flat-screen TV-om, kuhinju i sopstveno kupatilo. U istoj zgradi postoji snek bar, dok se kafei i restorani nalaze u neposrednoj blizini apartmana.

Vila ART link i cenovnik

Vila Art se nalazi se u centru Ohrida na 50 metara od šetlista. Ponuda objekta udaljenog 800 metara od plaže Labino uključuje besplatan WiFi i recepciju koja radi non-stop. Vila sadrži 4 sobe, flat-screen TV, čajnu kuhinju, frižider, kupatilo, wifi. Popularna odredišta u blizini apartmana uključuju Luku Ohrid, Crkvu Sv. Jovana Bogoslova (Crkva Sveti Jovan Kaneo) i Crkvu Bogorodice Perivlepte.

 Vila ZADE link i cenovnik

Vila Zade se nalazi se u centru Ohrida na 50 metara od šetlista. Ponuda objekta udaljenog 800 metara od plaže Labino uključuje besplatan wifi i recepciju koja radi non-stop. Vila sadrži 4 sobe, flat-screen TV, čajnu kuhinju, frižider, kupatilo, wifi. Popularna odredišta u blizini apartmana uključuju Luku Ohrid, Crkvu Sv. Jovana Bogoslova (Crkva Sveti Jovan Kaneo) i Crkvu Bogorodice Perivlepte.

 Vila NELA link i cenovnik

Apartmani Nela su smešteni na samo 100 metara od centra Ohrida i Ohridskog jezera, objekat Nela raspolaže modernim i klimatizovanim apartmanima. Apartmani nude kablovsku televiziju, besplatan bežični internet i kuhinju sa frižiderom i mini-barom. Svaki apartman ima odvojenu spavaću sobu, dnevnu sobu i terasu. Kupatila u smeštajnim jedinicama sadrže fen za kosu, a pribor za peglanje takođe je na raspolaganju. Gosti apartmana Nela mogu lako stići pešice do brojnih restorana, u kojima se služe tradicionalna makedonska jela, pice i specijaliteti od ribe. Gosti mogu besplatno koristiti garažu sa liftom koji vodi do apartmana.

 Vila STEFANEL link i cenovnik

Vila Stefanel se nalaze na 100 metara od jezera i nekoliko minuta hoda do centralnog trga. Apartmani i studija poseduju kupatilo, grejanje, kablovsku TV, kuhinju. frižider, terasu.

Vila GINEK link i cenovnik

Vila Ginek se nalazi u strogom centru grada na samo 50 metara od centalnog trga. Vila poseduje kupatilo, TV, wi-fi , panel grejanje.

Vila MANGO link i cenovnik

Vila Mango se nalazi u Starom gradu na samoj obali jezera i nudi komforne sobe i apartmane, idealne za razonodu turista koji žele da se opuste, okružena predivnom prirodnom i neverovatnim pejzažem. Svi apartmani su ukusno uređeni i mogu da prime 2-4 osobe. Pogodnosti uključuju etažno grejanje, klima uređaj, mini frižider, kablovska TV, kupatilo, Vi - Fi. 3 sobe imaju francuski ležaj i balkon, dok velike stan ima dugačku terasu sa predivnim pogledom na jezero. Apartmani se nalaze iznad popularnog kluba Kadmo.

Vila MIRANDA - link i cenovnik

Vila Miranda se nalazi na Bulevaru Turistička, 300 m od glavne šetačke ulice. Vila je nova i poseduje parno grejanje, panele, wifi.

Hotel DE LAGO - link i cenovnik

Hotel De Lago ima na raspolaganju sobe potpuno opremljene sobe za odmor i opuštanje. Od centra je udaljen oko 1,1 km. Svaka soba je opremljena plazma TV, kablovskim TV programom (54 kanala), direktnom telefonskom vezom, klimom, bežičnim internetom i kupatilom. Gostima su na raspolaganju restoran i room servis.

 ARANŽMAN OBUHVATA:

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimun za izvođenje fakultativnih izleta je 20 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino–partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakutativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti, kao i radnog vremena svih lokaliteta i tržnih centara za vreme praznika, koji će svakako biti naknadno provereni i utvrđeni i u skladu sa tim Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja održavanja svih fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

POPUSTI I DOPLATE:

DOČEK NOVE GODINE:

PREVOZ (za putnike koji koriste samo uslugu prevoza):

REGIONALNE DOPLATE ZA TRANSFERE IZ ODREĐENIH GRADOVA

(minimalan broj putnika za realizaciju transfera je 8 i tačna informacija o potvrdi realizacije transfera se dobija 5  dana pre polaska)

ohrid-regionalne-doplate

NAČIN PLAĆANJA:

Program broj 1 od 15.10.2019.

POSEBNE NAPOMENE ZA GRUPNE ARANŽMANE:

  • Molimo Vas da pažljivo pre prijavljivanja potražite i proučite Opšte Uslove Putovanja organizatora jer svojim potpisom Ugovora dajete i saglasnost o tome da ste sa istim u potpunosti upoznati i saglasni! Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim Uslovima Putovanja organizatora putovanja.
  • Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administativni troškovi organizatora putovanja, hotela, autobuskog prevoznika i sl. Te otkaz putovanja bez obzira na razlog otkazivanja povlači i nadoknadu tih troškova a oni sushodno datumu otkazivanja po tabeli iz Opštih uslova putovanja.
  • Tačno vreme i mesto polaska proveriti 1 dan pre putovanja, ukoliko Vas do tada nije kontaktirala osoba iz agencije gde ste uplatili aranžman sa ovim podacima. PREPORUKA: Preporučujemo putnicima da obezbede polisu međunarodnog zdravstvenog osiguranja za sve vreme boravka u inostranstvu.Preporučuje se, jer pogranični organi mogu zatražiti na uvid polisu putnog osiguranja.

NAPOMENE VEZANE ZA PREVOZ: Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. Trajanje svake pauze je između 20- 45 minuta u zavisnosti od prolaznog vremena tokom putovanja.

Raspored sedenja u autobusu:Ukoliko je autobus popunjen do poslednjeg sedišta, putnici koji su doplatili II red sedeće i I redu, III red u II redu, itd. Ukoliko je za prevoz putnika angažovan dupli (doubledecker) autobus, plaćena sedišta se odnose na donju platformu ( II, III, IV ili V red). Doplata za I red na gornjoj platformi iznosi 20 € po osobi. Na pojedinim programima putovanja moguće je izvršiti i doplatu dodatnih sedišta – cene dodatnih sedišta iznosi  € kod kojih je takva opcija moguća.

Prtljag: Prostor za prtljag u autobusu je ograničen. Predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer. Putnici su dužni da vode računa o svom prtljagu. Vodič i vozači nisu dužni da odlažu prtljag u prtljažnik autobusa. Dobra je volja svakog prevoznika (vozača) da odlože prtljag putnika. Iz tog razloga ne mogu biti odgovorni za eventualna oštećenja prtljaga. Sve eventualne štete nad prtljagom nastale tokom putovanja, i sva naknadna potraživanja, nisu nadležnost organizatora već osiguravajuće kuće, kod koje možete uzeti polisu osiguranja prtljaga. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete za svoje osigurane stvari samo kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može snositi odgovornost u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

TAX FREE: Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.

Grupno putovanje: Napominjemo da se prilikom rezervacije aranžmana priključujete grupi putnika, i da je prilikom realizacije putovanja sve podređeno grupi, a ne individualnom putniku. Shodno tome, muzika i filmovi u autobusu odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju. Izbor muzike i filmova kao i termine njihovog emitovanja u autobusu određuje isključivo predstavnik agencije. Takođe, temperatura u autobusu se ne može podešavati za svako sedište posebno. Molimo Vas da poštujte grupu i grupa će poštovati Vas.

NAPOMENE VEZANE ZA VIZNI REŽIM I PUTNE ISPRAVE: Organizator putovanja nije ovlašćen da procenjuje valjanost putnih isprava putnika. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Za ulazak u zemlje Evropske Unije neophodno je da putna isparava važi minimum 6 meseci od završetka planiranog putovanja.Molimo putnike da vode računa o važnosti putnih isprava, naročito dečijih. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena moraju posedovati VIZU. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika starih plavih pasoša i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Oštim uslovima putovanja. Neophodna je viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu tj. ako u pasošu stoji da je izdat od strane MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i prtljagu u toku trajanja aranžmana.

Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice.

VAŽNOU slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.

NAPOMENE VEZANE ZA SMEŠTAJ: U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska u zavisnosti od destinacije), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštajni objekti koji su previđeni programom putovanja su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okivru objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, bazen...) Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća je na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Zahtevi za vezane sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju izbor tipa soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge. U pojedinim državama Evrope, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse. Ovaj sadržaj nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom prijave. Kontinentalni švedski stopodrazumeva manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak.

NAPOMENE VEZANE ZA PROGRAM PUTOVANJA I FAKULTATIVNE IZLETE: Fakultativni izleti su u organizaciji ino partnera, nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene fakultativnih izleta su podložne promeni u zavisnosti od broja prijavljenih putnika i isključivo su u nadležnosti Ino partnera. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije inopartnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih 5 ovim programom. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta - putna taksa u odnosu na dan izlaska programa –cena je podložna promeni. Ukoliko drugačije nije naglašeno u programu putovanja, minimalni broj potreban za realizaciju svakog fakultativnog izleta jeste 30 prijavljenih putnika. Molimo da uzmete u obzir da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja, ne rade i postoji mogućnost izmene redosleda pojedinnih sadržaja u programu. Putnicima koji imaju za cilj posetu određenih muzeja, galerija i drugih objekata koji nisu predviđeni programom putovanja, preporučujemo da pre polaska na put putem interneta provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti. ( npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu). Organizator putovanja zadržava pravo promene programa usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (zadržavanja na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak i sl.)

Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije, kao i stavke iz potpisanog ugovora/prijave za putovanje.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. Clock Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. U slučaju promena na monetarnom tržistu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, kao i izmene programa putovanja, spajanja sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pred put.

Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 60 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. I moguće je izvršiti realizaciju programa uz manji broj prijavljenih putnika uz doplatu ili spajanja sa drugom agencijom.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, licenca OTP 27/2014 izdata od Agencije za privredne registre od 12.03.2014. godine. Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 990000031367 osiguravača Triglav Osiguranje, koja važi od 25.01.2019.

ohrid 1 maj,ohrid 1 maj,ohrid 1 maj,ohrid 1 maj