ISTANBUL

 

Istanbul je jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.

Rezervišite ponudu

 

DOČEK NOVE GODINE

ISTANBUL

29.12.2018. - 03.01.2019.

6 DANA - 3 NOĆENJA

 

Program putovanja:

1.dan (29.12.2018): NIŠ-ISTANBUL Polazak iz Niša u popodnevnim časovima (o tačnom vremenu i mestu polaska bićete informisani dan pred put). Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi carinskih formalnosti i radi odmora.

2.dan (30.12.2018): ISTANBUL Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Plava dzamija , Aja Sofija, Topkapi palata , džamija Sulejmanija, Zlatni rog, Dolmabahce palata, vidikovac Čamildža na azijskoj strani … Nakon razgleda smeštaj u hotel 3*. Slobodno vreme. Noćenje

3.dan (31.12.2018)–ISTANBUL Doručak. Fakultativno razgledanje Istanbula, pešačka tura sa vodičem. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, a sada muzeja starog skoro 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika), Hipodroma. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i priprema za Doček Nove godine. Doček Nove godine na nekom od trgova ili fakultativno na brodu. Noćenje

4.dan (01.01.2019) –ISTANBUL Doručak. Fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem.. Po završetku krstarenja obilazak  Vaseljenske patrijaršije. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan (02.01.2019): ISTANBUL-NIŠ Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet, poseta Dolmabahce palate. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju oko 18.00h. po lokalnom vremenu. Vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora i radi obavljanja carinskih formalnosti.

6.dan (03.01.2018): NIŠ  Dolazak u Niš u ranim jutarnjim časovima. Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA  109€ PO OSOBI

* Doplata za polazak iz Beograda, Jagodine, Paraćina, Batočine i duž auto puta do Niša  je 10€ po osobi. 

Deca do 6,99 god u hotelu borave BESPLATNO i plaćaju samo cenu prevoza (40€).

ARANŽMAN OBUHVATA:

•prevoz turističkim autobusom na relaciji navedenoj u programu,

•smeštaj u hotelu 3* u Istanbulu  na bazi tri noćenja sa doručkom 

(dvokrevetne i trokrevetne sobe, doručak na bazi švedskog  stola),

•panoramsko razgledanje Istanbula ,

•organizacija i realizacija programa putovanja,

•usluge turističkog vodiča/pratioca grupe .

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

•individualne troškove putnika,

•ulaznice  koje nisu navedene u programu putovanja,

•obavezno zdravstveno osiguranje,

•doplata za 1/1 sobu 70% od cene aranzmana.

 Fakultativni izleti:

1. Aja Sofija,  Plava Džamija, Hipodrom,– 25€ (cena  obuhvata ulaznice i usluge vodiča)

2. Top Kapi Palata – 15€ (cena  obuhvata ulaznice i usluge vodiča)

2.krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske patrijaršije – 20€ (cena obuhvata vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča)

3.Obilazak Dolmabahče palate -30€

4.Doček Nove godine na brodu.

NAČIN PLAĆANJA:

•30% od ukupne cene aranžmana pri rezervaciji, ostatak duga najkasnije 10 dana pre početka aranžmana

•30% od ukupne cene aranžmana pri rezervaciji, ostatak duga u ratama gde je poslednja rata najkasnije do kraja godine.

 

•uplata se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursku efektive Aik banke.

regionalna-doplata-2018-19-1

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimun za izvođenje fakultativnih izleta je 20 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino–partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakutativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti, kao i radnog vremena svih lokaliteta i tržnih centara za vreme praznika, koji će svakako biti naknadno provereni i utvrđeni i u skladu sa tim Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja održavanja svih fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkingtunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

 Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, licenca OTP 27/2014 izdata od Agencije za privredne registre od 12.03.2014. godine. Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 30000005381osiguravača ‘’Milenijum Osiguranje’’A.D.O Beograd, koja važi od 25.01.2018. 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.