ATINA

 

Atina je glavni i najveći grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćni grad-država i poznati filozofski centar. Atina je jedan od najstarijih svetskih gradova, čija se istorija beleži preko 3.400 godina. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici Atini. Atina je takođe rodno mesto Sokrata, Periklea, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara antičke Grčke. Kako je popularna destinacija ljubitelja mitova, legendi i umetnosti, grčka vlada je uz pomoć EU tokom prošle decenije uradila velike infrastrukturalne projekte, pa se gradska infrastruktura popravila i sada je daleko reprezentativnija. 

 

DOČEK NOVE GODINE

ATINA

29.12.2018. - 03.01.2019.

6 DANA - 3 NOĆENJA

 

Program putovanja:

   1.dan (29.12.2018) NIŠ Polazak sa dogovorenog mesta u dogovoreno vreme (proveriti u agenciji tačno vreme i mesto polaska  dva dana pred put). Vožnja kroz Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi preuzimanja putnika. Noćna vožnja kroz Makedoniju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

   2.dan (30.12.2018)  ATINA Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima i nakon smeštaja u hotel u dogovoreno vreme krećemo u panoramsko razgledanje grada: trgovi Omonija i Sintagma, prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, zaustavljanje kod Predsedničke palate sa prisustvovanjem smeni predsedničke straže (Evzoni). Nakon toga, fakultativno odlazak na obilazak drvenog Akropoljau trajanju od sat vremena (posebno se plaća ulaznica): Propileji, hram noginje Nike, hram boginje Atine Partenon, Karijatide... Smeštaj u hotrl. Posle kraćeg odmora, odlazak u Pirej - obilazak trajektne luke i Turkolimenai Mikrolimena (odlazak je metroom  karte za mestro nisu uračunate u cenu).Povratak u hotel. Noćenje.

    3.dan (31.12.2018) ATINA - DOČEK NOVE GODINE Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili fakultativno obilazak Plake,Monastirakija, istorijskog starog centra Atine. Slobodno vreme za shopping ili fakultativno obilazak nacionalnog arheološkog muzeja Atine. Uveče DOČEK MOVE GODINE individualno na trgu Sintagma ili fakultativno u taverni na Plaki. Noćenje.

 4.dan (01.01.2019) ATINA-PELOPONEZ(KORINT-MIKENA-NAFPLION) Doručak. Slobodno popodne ili fakultativno izlet na Peloponez (Argolida) sa obilaskom Korintskog kanala, prelazak mostom sa Atike na Peloponez, obilazak starog grada Tirinisa, zatim odlazak do Nafpliona (primorskog mesta i stare grčke prestonice) i obilazakostatka "zlatne" Agamemnonove Mikene sa Lavljom kapijom, kraljevskim grobovima i tzv. Atrejevom riznicom (bez ulaznica na lokalitet). Povratak u Atinu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno veče i individualni odlazak na reprizu Nove godine 2019. godine na nekom od gradskih trgova. Noćenje.

    5.dan (02.01.2019) ATINA-SUNION-GLIFADA-SRBIJA Doručak. Napuštanje hotela posle dorucka, oko 9h.  Slobodno vreme u Atini ili mogućnost fakultativnog izleta do APOLONOVE OBALE i čuvenog letovališta GLIFADE. Nakon obilaska polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju.

 6.dan (03.01.2019) NIŠ Dolazak na mesta polazaka u jutarnjim/prepodnevnim česovima . Kraj usluga.

 

POLAZAK

soba

BEOGRAD

JAGODINA

BATOČINA

NIŠ

LESKOVAC

VRANJE

 

1/2

145€

139€

129€

125€

1/3

135€

129€

119€

115€

 

 

 

 

*cene su izražene po osobi

 Za polazak iz Kragujevca - doplata po osobi 15eur (transfer Kragujevac - Batočina)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

•Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji,

•Smeštaj u hotelu Oscar 3* http://oscar.gr/   - u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (po hotelskom normativu),

•Razgledanje Atine u pratnji lokalnog vodiča,

•Usluge licenciranog vodiča - pratioca na putovanju,

•Troškovi organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

•Troškove obaveznog međunarodnog zdravstvenog osiguranja,

•Doplata za jednokrevetnu sobu – radi se na upit,

*Individulane troškove putnika,

* boravišnu taksu u Grčkoj, koja se naplaćuje od 01.01.2018. dnevno po sobi: privatan smeštaj - 0.5€, hoteli 1*i 2* - 0.5€, hoteli 3* - 1,5 €, hoteli 4* - 3€, hoteli 5* - 4€. Plaćanje boravišne takse se vrši na recepciji hotela ili apartmana

•Fakultativni izleti:

*Ulaznica za Akropolj  - 25€

*Doček Nove godine u taverni na Plaki - 65€

*Izlet na Peloponez - 30€

*Izlet za Sunion i Glifadu - 10€

Napomena u vezi fakultativnih izleta: fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezida prihvate.

NAČIN PLAĆANJA:

•uplata avansa 30% od ukupne cene aranžmana, a ostatak duga najkasnije 10 dana pre početka aranžmana,

•uplata avansa 30% ,ostatak na tri rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom, •uplata se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu efektive AIK  banke na dan uplate.

regionalna-doplata-2018-19-1

SMEŠTAJ: Hotel Oscar 3* (http://oscar.gr/en/) na bazi 3 noćenja sa doručkom. Hotel Oscar je prijatan porodični hotel na 100 m od glavneželezničke stanice, 300 m od trga Karaiskaki i 800 m od trga Omonia. Sobe sabalkonom, većina sa prelepim pogledom na Akropolj, svaka TWC sa fenom, klima,satelitska TV, alarm, telefon, mini-bar, frižider... Bazen na krovu sarestoranom i terasom (bazen ne radi u zimskim mesecima), bar, cafe... Besplatan WiFi u celom hotelu.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimun za izvođenje fakultativnih izleta je 20 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino–partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, licenca OTP 27/2014 izdata od Agencije za privredne registre od 12.03.2014. godine. Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 30000005381osiguravača ‘’Milenijum Osiguranje’’A.D.O Beograd, koja važi do 25.01.2019.  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.