<img src="<img src="t">">

JASTREBAC 2020.
Hotel TRAYAL

Jastrebac je najšumovitija planina Balkana po Josifu Pančiću. Prema legendi ime je dobio po jastrebu koji je na njegovom golom vrhu svijao gnezdo, a sa grančica koje je nosio u kljunu po planinskim goletima ispadale su semenke bukve, breze, četinara. Vremenom je na tim mestima izniklo visoko ‘jastrebovo’ drveće.

Predanja o Jastrepcu prostiru se još pre novog veka. Puno pronađenih artefakata govore o većem prisustvu rimske vojske, a u kolektivno sećanje uklesane su i fantastične priče o Zmaju sa Jastrepca i njegovoj ljubavi prema Carici Milici i sestrama krčmaricama Janiki i Jagliki, koje očaraše junake Miloša Obilića i Boška Jugovića.

Ova bajkovita planina je izuzetno pogodna za ljubitelje prirode, šetače, planinare i rekreativce koji uživaju u planinarenju i pešačenju duž dugačkih livada punih prirodnih izvora i vodopada, za brdske bicikliste, izviđače, kao i za visinske pripreme profesionalnih sportskih timova. Utočište je velikom broju ptičjih vrsta i retkih biljaka. Najviši vrhovi planine Jastrebac su “Đulica” (1491 m) i “Pogled” (1481 m) koji prave prirodnu granicu između reke Toplica i Pomoravlja.

Na južnim padinama Jastrebca se nalazi veštačko jezero sa bajkovitom obalom. Takođe planina Jastrebac nudi raznolike pešačke rute kao što su: Stene“ (1257 m), „Stracimira“ (1390 m) i „Maznice“ (1140 m) kao i staze sve do izvora, do stare crkve Svete Petke i srednjovekovne tvrđave Gradac.

JASTREBAC - Leto 2020.

Hotel TRAYAL

Hotel Trayal počeo je sa radom 1961. godine. Raspolaže sa 12 soba i 3 apartmana, ukupnog kapaciteta od 38 ležajeva. Svaka soba ima odličan wi-fi signal i kablovsku televiziju. Uz sve pogodnosti koje zahteva aktivan planinski odmor hotel nudi i četiri svoje reprezentativne sale za najrazličitije oblike seminara, proslava i druženja: “Kruševačka” kapaciteta do 100 mesta, “Kongresna” (35), “Beogradska” (25) i “Zlatni salon” (16), a tu je i Velika letnja terasa (250).

U sklopu hotelskog kompleksa nalazi se i teren za male sportove kao i izdvojeni Letnjikovac sa terasom koja pruža neponovljiv panoramski pogled.

Hotel Trayal raspolaže sa 12 soba i 3 apartmana, ukupnog kapaciteta od 38 ležajeva.

Sve sobe i apartmani su opremljeni po modernim standardima (LCD televizor, kablovska, mini-bar, besplatan Wi-Fi).

Uz sve pogodnosti koje zahteva aktivan planinski odmor hotel nudi i tri svoje reprezentativne sale za najrazličitije oblike seminara, proslava i druženja: “Kruševačka” kapaciteta do 100 mesta, “Beogradska” (25) i “Zlatni salon” (16), a tu je i Velika letnja terasa (250).

U sklopu hotelskog kompleksa nalaze novoizgrađeni Letnjikovac, koji može da primi (optimalno) 130 gostiju, sa koga se pruža neponovljiv panoramski pogled na okolne vrhove i jezero koje se nalazi neposredno ispod njegove prostrane terase, kao i teren za male sportove.

Na našim terenima možete organizovati sportsko druženje sa prijateljima, porodicom ili kolegama. Čekamo Vas!