Kažu da je staro pravilo u izboru nekretnina: lokacija, lokacija, lokacija. To se, naravno, odnosi i na smeštaj u Paraliji, ali ima još nekoliko važnih stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju kada organizujete letovanje.

Ponuda i sitna slova

U principu, u Paraliji, kao i na najvećem delu grčkog primorja, imate u ponudi i hotelski i privatni smeštaj. Vlasnici vila izdaju veliki broj apartmana i studija preko agencija i to je ono što obično srećete i gledate na sajtovima i u ponudama koje su došle do vas. Smeštaj je verovatno najveća stavka u vašem budžetu za letovanja i, nažalost, često određuje naš izbor, ali baš zato treba obratiti pažnju na detalje.

smestaj paralija hotel

Prednosti privatnog smeštaja

Pre svega, hotelski smeštaj po pravilu je skuplji od privatnog smeštaja istog kvaliteta, ali čak i ako to ne uzmemo u obzir, apartmani i studijski smeštaj imaju još mnogo svojih prednosti nad hotelskim sobama.

  • Veća sloboda – hoteli imaju rigidna pravila ponašanja, dok ste u apartmanu kao u svojoj kući.
  • Više opcija – apartmana i studija ima mnogo više, što vam daje veliku mogućnost da izaberete u kom delu Paralije ćete biti smešteni, pa čak i to na koju stranu će gledati vaša soba.
  • Sve na jednom mestu – apartmani uvek imaju svoje kupatilo, klima uređaj i televizor, ali i opremljenu kuhinju koju uvek možete koristiti, što će značajno smanjiti troškove hrane koji bi u hotelu bili papreni (za toliki novac uvek biste mogli da solidno jedete napolju). Uz to, većina vila ima stabilnu Wi-Fi internet vezu, bazen i parking mesta za svoje goste – sve to treba uračunati u cenu smeštaja i shvatićete koliko ste dobili za svoj novac.

smestaj paralija hotel

Mislite unapred

Međutim, u obilju ponuda, otvorite četvore oči i naprosto budite pametni – evo nekih stvari o kojima treba povesti računa dok planirate svoj odmor.

  • Raspitajte se o broju kreveta da biste pravilno izveli finalnu računicu – ukoliko vodite decu mlađu, u zavisnosti od godina deteta imate pravo na neki popust, ali treba proveriti da li dete u tom slučaju deli vaš krevet ili ima svoj. Imajte u vidu da se popust za decu daje samo uz dve odrasle osobe.
  • Raspitajte se o dodatnim plaćanjima koja se često previde – u nekim apartmanima upotreba klime se naplaćuje. U vezi s tim, možete računati da ćete po ceni jednog pića moći da koristite ležaljku i suncobran u većini kafića na plaži.
  • Raspitajte se u agenciji koliko je star nameštaj u vašoj vili – ima ih i sa relativno starim i sa sasvim novim nameštajem. Ujedno, raspitajte se koliko često možete računati na čistačicu.

U suštini cela Paralija je jedno moderno i lepo uređeno mesto koje je brzo preraslo iz ribarskog seoceta u turistički gradić. Neko će odabrati smeštaj u vilama tik uz plažu, a nekome će možda biti zanimljivije da, možda zbog male dece, bude malo udaljen od vreve noćnog života. Mnogi žele da budu smešteni tako da im obližnji Lidl supermarket bude relativno blizu – smeštaj u Paraliji može da zadovolji sve ukuse. Srećom, tu je Gugl mapa na kojoj uz tačnu adresu niko ne može da vam „podvali“ neko prazno obećanje.