Retko koje mesto u Grčkoj ima za svakog ponešto. U tom pogledu, ostrvo Tasos je pravi mali raj. Već dugi niz godina ovo je veoma popularna destinacija u sred Egeja, a uspeo je da zadrži nekoliko divnih osobina grčkih ostrva: čistu vodu, netaknutu prirodu i sve to u šarmu i ekskluzivitetu koji po ovoj ceni ne možete očekivati od drugih grčkih ostrva.

Tasos je smaragd Egejskog mora. Šume u centralnom delu ostrva spuštaju se neretko do samih plaža, a svaka naselja na ostrvu uklopljena su u predivan pejzaž i imaju specifičnu arhitekturu. Stanovnici Tasosa naučili su da žive sa ostrvom, a kako i ne bi – Tasos je bio naseljen još u praistorijsko doba. Kasnije, kroz istoriju, postao je poznat po rudnicima gvožđa i zlata, po kamenolomima iz kojih se vadio mermer za mnoge čuvene grčke spomenike. Čak i danas, Tasos je čuven po medu i maslinovom ulju odličnog kvaliteta. Naselja na obalama Tasosa prerasla su iz lučkih i ribarskih naseobina u prave male rivijere sa bogatom turističkom ponudom i fenomenalnim plažama o kojima Grci generalno veoma vode računa. Retko koje mesto se može pohvaliti sa toliko plaža nagrađenih tzv. plavom zastavicom, znakom najvišeg kvaliteta u Evropskoj uniji.

Thasos_Ivan25

 Tasos nije mali i nije tako daleko kako se isprva čini – odlično je povezan i brzo se stiže, a sav napor u putu vratiće vam odmorom koji se pamti. Na desetine potpuno različitih plaža na sve četiri obale imaju ponudu za svakoga. Bili vi usamljenik koji želi plažu za sebe, zaljubljeni par koji želi romantiku ili porodična osoba koja samo želi da se negde sa decom odmori i zaboravi na posao – Tasos je pravo mesto za vas. Zato, kada planirate svoj odmor, smeštaj na Tasosu birajte prema plažama koje odgovaraju vašim potrebama i željama i garantovano ćete uživati.

 Sa naše strane, nizom članaka sa fantastičnim, autorskim slikama, želimo da vam pomognemo da upoznate plaže Tasosa i da što bolje odaberete koje ćete obilaziti kada odete na letovanje. Birajte:

  • Plaže na južnoj obali Tasosa,
  • Plaže na severnoj obali Tasosa,
  • Plaže na zapadnoj obali Tasosa,
  • Plaže na istočnoj obali Tasosa.